Να συμβάλλει ο δήμος στην παροχή Η/Υ σε μαθητές, του Ηρ. Κακαβάνη

Να συμβάλλει ο δήμος στην παροχή Η/Υ στους μαθητές

Προς τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα, τα οποία πραγματοποιούνται λόγω του κορονοϊού, δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα σε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας.

Πάρα πολλοί μαθητές έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν σήμερα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Δεν έχουν lap top, υπολογιστή, tablet. Όπως επίσης για πολλές οικογένειες δεν επαρκούν τα μέσα που έχουν (ένας υπολογιστής και για τις ανάγκες εργασίας των γονιών και για της ανάγκες εκπαίδευσης των μαθητών).

Αρκετοί είναι και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό. Έπίσης, πολλοί εκπαιδευτικοί είναι σύζυγοι εργαζομένων (που δουλεύουν από το σπίτι αυτές τις ημέρες) και γονείς μαθητών. Έτσι ένας υπολογιστής στο σπίτι δεν επαρκεί για τις ανάγκες 3-4 ατόμων όποιος και είναι ο προγραμματισμός – καταμερισμός στα μέλη της οικογένειας για τη χρήση του υπολογιστή.

Μαζί με την έλλειψη μέσων και η έλλειψη σύνδεσης internet για κάποιες οικογένειες.

Είναι προβλήματα που θα έπρεπε ευθύς εξαρχής να είχε αντιμετωπίσει το υπουργείο. Δεν το έκανε και δεν φαίνεται η προοπτική να το κάνει.

Απευθύνομαι στη διοίκηση του Δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να αναλάβει ο Δήμος τη λύση αυτού του προβλήματος, Να προμηθεύσει στους μαθητές tablet ή υπολογιστή (Με την προϋπόθεση – όρο το όποιο κόστος να μη μετακυληθεί στους δημότες είτε τώρα είτε σε δεύτερο χρόνο).

Απευθύνομαι στους εκπαιδευτικούς και στο Σύλλογο δασκάλων «Γ. Σεφέρης» να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Απευθύνομαι στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων παροτρύνοντάς τους να το διεκδικήσουν – απαιτήσουν και από το υπουργείο και από το Δήμο.

Είναι πολλά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουν αυτές τις ημέρες οι οικογένειες. Παρά τη θέλησή τους και την κατανόηση της ανάγκης απόκτησης των μέσων για τη μόρφωση των παιδιών τους, δυστυχώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Εμείς, οι πολίτες, αναλάβαμε την ευθύνη . Είναι η ώρα και οι κυβερνώντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί μας. Και ο Δήμος μηχανισμός του κράτους είναι. Μπορεί να απαιτήσει το αναγκαίο κονδύλι από την Περιφέρεια.

Μην ξεχνάμε ότι τα έσοδα του κράτους (και των Δήμων) είναι από τη δική μας φορολογία (εργαζομένων κλπ) σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Εμείς μένουμε σπίτι, δυνατοί. Προστατεύουμε την οικογένειά μας και τους ανθρώπους μας. Δε μένουμε σιωπηλοί και μοιρολάτρες. Δεν παραιτούμαστε από αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Ηρακλής Κακαβάνης – Δημότης Νέας Ιωνίας
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ