Νέα Δήμαρχος Νέας Ιωνίας η Δέσποινα Θωμαΐδου

Η Νέα Ιωνία αποφάσισε ότι θέλει γυναίκα Δήμαρχο.

Σε μια μάχη στήθος με στήθος, τελικά η ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ με την Δέσποινα Θωμαΐδου ανέτρεψε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (35,65% του κ. Μανούρη έναντι 21,30% της ιδίας) και έκοψε πρώτη το νήμα αφήνοντας πίσω με μικρή διαφορά την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του Παναγιώτη Μανούρη (Δύναμη Προοπτικής 10.775 ψήφοι & Δημιουργία Αλληλεγγύη 10.374 ψήφοι).

Χαρακτηριστικό της Β’ Κυριακής των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας ήταν η μεγάλη αποχή, η οποία εκτινάχτηκε από το 40% του πρώτου γύρου στο 55% του δεύτερου. Τα λευκά και τα άκυρα από 4,21% σε 5,66%.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι ψηφοφόροι των κ.κ. Γκότση και Κουκουλάρη προτίμησαν τελικά την κ. Θωμαΐδου και οι έμμεσες παραινέσεις των δύο αυτών παρατάξεων έπιασαν τόπο.

Η κ. Θωμαΐδου θα έχει 9 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, 15 ο κ. Μανούρης, 8 ο κ. Γκότσης, 5 ο κ. Κατιμερτζόγλου, 3 ο κ. Κουκουλάρης και 1 η «Εκτός Σχεδίου».

Η νέα Δήμαρχος προεκλογικά κάλεσε σε ενότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της Ν. Ιωνίας και συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσει τις αναγκαίες συμμαχίες που επιβάλλει η απλή αναλογική.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ θα πρέπει επίσης μέχρι τον Σεπτέμβριο που αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου να ορίσει τις προτεραιότητές της και να σχεδιάσει συναινετικά τους άξονες ανάπτυξης της πόλης μας για τη νέα τετραετία.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ εύχεται στη νέα δήμαρχο καλή θητεία, στον κ. Μανούρη και στις άλλες παρατάξεις δημιουργική παρουσία στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ