Νέα δράση για τη στήριξη της αναπηρίας από την Κοινωνική Υπηρεσία και την ΕΣΑΜΕΑ

Μια νέα πρωτοποριακή συνεργασία εγκαινίασε η Διεύθυνση κοινωνικής προστασίας του δήμου Ν. Ιωνίας στην προσπάθειά της να στηρίξει αποτελεσματικά συμπολίτες μας με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 28/11 στελέχη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινότητας του δήμου μας με σκοπό να ενημερώσουν και να στηρίξουν τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινότητας και συζήτησε με τα στελέχη της ΕΣΑΜΕΑ τα οποία για δύο  ώρες προσέφεραν με εξαιρετικό τρόπο τις υπηρεσίες τους.

Τα στελέχη ΕΣΑΜΕΑ μάς είπαν:

Παναγιώτης Μαρκοστάμος: εργάζομαι στη Συνομοσπονδία η οποία από το 2007 έχει ξεκινήσει την δράση ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, με σκοπό να παράσχει πληροφορίες στα άτομα με αναπηρία όσο και στις οικογένειές τους, για τα δικαιώματά τους. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε έγκυρη ενημέρωση, με σκοπό την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία για να γνωρίζουν πως μπορούν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους.

Καθημερινά παρέχουμε πληροφορίες τηλεφωνικά, μέσω διαδικτύου και δια ζώσης και έχουμε συνεργασία με τα περισσότερα Κέντρα Κοινότητας όλων σχεδόν των δήμων. Τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν μέσω του ΟΠΕΚΑ όλα πλέον τα επιδόματα, οπότε είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε εδώ  σε άμεση επαφή με τα άτομα με αναπηρία, ώστε να μπορέσουμε να τα ενεργοποιήσουμε στους φορείς του αναπηρικού κινήματος και όλοι μαζί να διεκδικούμε οργανωμένα και αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας..

Τη Νέα Ιωνία την επισκεπτόμαστε πρώτη φορά, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο, τα στελέχη της Πρόνοιας και του  Κέντρου Κοινότητας για την άψογη συνεργασία. Θα είμαστε εδώ κάθε δύο εβδομάδες για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Δρέττας Ανδρέας: Εργάζομαι στην ΕΣΑΜΕΑ προσφέροντας τις υπηρεσίες μου ως Κοινωνικός λειτουργός. Συμμετέχω στη δράση ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα με αναπηρία και συναντά εκ μέρους τους μεγάλη ανταπόκριση.

Η εφημερίδα μας ρώτησε και τη διευθύντρια της Κοινωνικής Προστασίας του δήμου μας  για τις εντυπώσεις της από τη νέα υπηρεσία που προσφέρει η Κοινωνική υπηρεσία μέσω της συνεργασίας της με την ΕΣΑΜΕΑ.

Φωτεινή Παπαδοπούλου: Σήμερα ξεκινάμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Πιστεύουμε ότι μέσω του Κέντρου Κοινότητας όπου δίνονται πλέον και όλα τα  επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα  προσφέρουμε παράλληλα χρήσιμες υπηρεσίες με τη δράση ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ της ΕΣΑΜΕΑ. Εμείς θα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί και θα συνεχίσουμε να είμαστε καθημερινά δίπλα στον συνάνθρωπο για να προσφέρουμε τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μας.

Φύγαμε με μια αισιόδοξη διάθεση. Συναντήσαμε δύο στελέχη της ΕΣΑΜΕΑ οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις, ψυχική δύναμη και εμπειρία, ώστε να καθοδηγήσουν τον συμπολίτη με αναπηρία, να του κάνουν την διαβίωση πιο εύκολη, να τον οργανώσουν σε διεκδικητικές δομές για να μπορέσει να σταθεί όρθιος με αξιοπρέπεια, με ικανά μέσα για να ζει αυτός και η οικογένειά του.

*γραφεία Κοινωνικής υπηρεσίας δήμου Ν. Ιωνίας: Καρολίδου 4, τηλ.: 2102793916 και της ΕΣΑΜΕΑ: 210 9949837

Αλέξης Θαλασσινός

 

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ