Νέα μέσα για την ανακύκλωση στον Δήμο Νέας Ιωνίας – Ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                                    
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 31/7/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με νέα υπερσύγχρονα μέσα για την ανακύκλωση ενισχύθηκε ο Δήμος Νέας Ιωνίας από την Περιφέρεια Αττικής

Ένα νέο, υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, 120 καφέ κάδους ανακύκλωσης, 250 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, καθώς και κομπόστ που έχουν παραχθεί από οργανικά απόβλητα παρέλαβε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, ο Δήμος Νέας Ιωνίας από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνοδεύονταν από την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας-Περιβάλλοντος και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη.

Κατά τη συνάντησή τους η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξή του προς το Δήμο και αντάλλαξαν εποικοδομητικές σκέψεις για την περαιτέρω οικοδόμηση της συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Νέα Ιωνία προσθέτει στον στόλο της υπερσύγχρονα μέσα και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Είμαστε περήφανοι διότι η Περιφέρεια, μας εμπιστεύεται! Παραμένουμε σε διαρκή επικοινωνία και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περάσουμε σταδιακά σε μια νέα εποχή ανακύκλωσης και να συμβαδίσουμε με το όραμα του κ. Πατούλη ώστε να μπορέσει τόσο ο Δήμος μας, όσο και η Αττική να γίνουν πρότυπα σε όλη την Ελλάδα. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για εμάς και εκτιμώ ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε περαιτέρω την ενίσχυση διακριτών ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) σύμφωνα με τον περιφερειακό και εθνικό σχεδιασμό».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Παραδίδουμε στο Δήμο Νέας Ιωνίας και σε μια άξια αυτοδιοικητικό ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης καθώς και καφέ κάδους για τη συλλογή των βιοαποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι ο εξοπλισμός που παραδίδεται σήμερα στα στελέχη του Δήμου θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης. Με την Δήμαρχο έχουμε μια άψογη συνεργασία και πιστεύω ότι η Νέα Ιωνία βρήκε την Δήμαρχό της».

Κατά τη διαδικασία της παραλαβής παρευρέθηκαν από πλευράς Δήμου η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αγγελική Σακκαλόγλου, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Βλασσάς, Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, οι Προϊστάμενοι Ανδρέας Κατσορίδας και Αναστασία Γεωργακοπούλου, καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου.


Σημείωση ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr: Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να μπουν σε τάξη. Όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα το σωστό είναι να καλούνται δημοσιογράφοι για την κάλυψη, ώστε να παρουσιάσουν το γεγονός με τον τρόπο που νομίζουν και να κάνουν και τις αντίστοιχες ερωτήσεις. Η δημοτική αρχή για πολλοστή φορά δεν καλεί δημοσιογράφους, αλλά αναρτά δελτία τύπου στη σελίδα του δήμου και στο fb τα οποία παρουσιάζουν μια συγκεκριμένη οπτική κάθε άλλο παρά δημοσιογραφική. Αφού έχει δημοσιευθεί η είδηση, στο τέλος θα το στείλει και στην εφημερίδα μας. Αν η δημοτική αρχή επιθυμεί μια τέτοιου είδους σχέση με τον τοπικό τύπο, δηλαδή απλά να αναπαράγουμε τα δελτία τύπου που μας στέλνει, δηλώνουμε ότι η ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr για λόγους σεβασμού της εργασίας μας, αλλά και της αντικειμενικής πληροφόρησης των συμπολιτών μας, αρνείται να συμμετάσχει και θα δημοσιεύει την είδηση έτσι όπως εμείς νομίζουμε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ