Νέα προσφυγή Τσομπάνογλου για την αγορά των δημοτικών λεωφορείων

Νέα προσφυγή κατέθεσε (06/07) ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Τσομπάνογλου, στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής για την αγορά που προγραμματίζει ο δήμος μας, 3 λεωφορείων για τη δημοτική συγκοινωνία. Ο κ. Τσομπάνογλου στο κείμενο της προσφυγής του, όπως το απέστειλε στην εφημερίδα μας, ζητά με την αρχική του από 28/05 προσφυγή την ακύρωση πράξης της Οικονομικής επιτροπής του δήμου που αφορά την έγκριση μελέτης για την προμήθεια λεωφορείων για τη δημοτική συγκοινωνία με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την οποία η Αποκεντρωμένη δεν έχει μέχρι σήμερα αποφανθεί.

Ο κ. Τσομπάνογλου υποστηρίζει στην προσφυγή του ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις μιας τέτοιας διαδικασίας και αναφέρει τα επιχειρήματά του. Όπως αναγράφει με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του δήμου, προ 6 μηνών, εγκρίθηκε μελέτη για την αγορά των 3 λεωφορείων ώστε να προχωρήσει η κατάρτιση των όρων διακήρυξης ενός ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού. Από τότε αναγράφει ο Δήμος δεν προέβη σε κάποια ενέργεια για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού παρότι η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Άρα υποστηρίζει ο κ. Τσομπάνογλου υπήρχε ο αναγκαίος χρόνος και δεν δικαιολογείται το κατεπείγον της αγοράς των λεωφορείων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δηλαδή χωρίς διαγωνισμό.

Επίσης αναφέρει ότι με νεώτερη μελέτη η Οικονομική επιτροπή επανέφερε όρους που περιόριζαν τον ανταγωνισμό. Ο κ. Τσομπάνογλου δηλώνει τη διαφωνία του με την απόφαση να αγοραστούν 2 μεσαία λεωφορεία  και ένα μικρό αντί 3 μεσαίων λεωφορείων. Ζητά μάλιστα με την νεώτερη προσφυγή του την ακύρωση πράξης έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής επιτροπής του δήμου (2/7) όπου ανακηρύχτηκε οριστικός ανάδοχος συγκεκριμένη εταιρεία για την αγορά  των παραπάνω λεωφορείων.

Ο προσφυγών αναφέρει ότι με αυτή την απόφαση δημιουργούνται καταστάσεις που δύσκολα στη συνέχεια ανατρέπονται στην περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή του. Ζητά λοιπόν να απέχουν τα αρμόδια όργανα του δήμου από κάθε ενέργεια αγοράς μέχρι να αποφανθεί η Αποκεντρωμένη διοίκηση για την προσφυγή του.

Σημ.: Κάθε απάντηση της δημοτικής αρχής ή άλλου φορέα επίσης θα δημοσιευθεί.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ