Ν. Κουκουλάρης: Φέραμε το νέο test αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

– Νέο test ανίχνευσης του κορονοϊού στα μικροβιολογικά εργαστήρια ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ στη Ν. Ιωνία
– 99,6% πιστότητα
– Κόστος: 20 ευρώ

Η χώρα μας και όλος ο πλανήτης υπέφερε και υποφέρει σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από την εμφάνιση του γνωστού σε όλους μας κορωνοϊού. Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει να επουλώσει τις πληγές που άφησε η πανδημία στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη. Τα μέτρα συλλογικής και ατομικής προστασίας συνεχίζουν να υπάρχουν και ο κίνδυνος υφίσταται, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα πιθανό νέο κύμα του ιού το φθινόπωρο. Ο ιός έδειξε ότι μπορεί να πλήξει όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αυτούς τους συνανθρώπους μας που έχουν διάφορα νοσήματα.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρουσιάστηκε η ανάγκη να προβεί η χώρα μας σε μαζικά tests για να διαγνώσει τους πάσχοντες από τη λοίμωξη του covid-19,ώστε να προστατέψει τον πληθυσμό. Η Πολιτεία εφάρμοσε ένα υψηλής αποτελεσματικότητας test το οποίο όμως δεν ήταν διαθέσιμο σε ικανοποιητικές ποσότητες. Η ανάγκη και η αγωνία του κόσμου να προστατευθεί οδήγησε στην εμφάνιση στην αγορά tests, στα φαρμακεία και στο διαδίκτυο, που από τον ιατρικό κόσμο αμφισβητήθηκε η εγκυρότητά τους. Από την άλλη ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα παρουσίασαν ένα καλής ποιότητας test ανίχνευσης του κορωνοϊού, αλλά σε τιμή που κυμαίνονταν έως 200 ευρώ, κάνοντάς το απλησίαστο για τον πολύ κόσμο.

Πρόσφατα στην πόλη μας, τη Ν. Ιωνία, διαβάσαμε ανακοίνωση των Μικροβιολογικών εργαστηρίων ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ που αναφέρονταν σ’ ένα test που διαθέτει με πολύ υψηλό δείκτη πιστότητας και πάμφθηνο, το οποίο συναντά μεγάλη αποδοχή. Παράλληλα δεχθήκαμε ερωτήματα από αναγνώστες της ΙΟΝΙΑΝΕΤ  στους οποίους δεσμευτήκαμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Ζητήσαμε λοιπόν από τον κ. Νίκο Κουκουλάρη, ιδιοκτήτη των ομώνυμων εργαστηρίων να μιλήσει στην εφημερίδα μας για το νέο test.

κ. Κουκουλάρη, σε ποια επιστημονική μέθοδο στηρίζεται το test ανίχνευσης του κορωνοϊού που πρόσφατα ανακοινώσατε;

Ν. Κουκουλάρης: Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική μέθοδο από τα test που γνωρίζετε με το γνωστό αποτέλεσμα, θετικό-αρνητικό. Το δικό μας είναι  ένα test αντισωμάτων και είναι πατέντα της Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας Abott diagnostics με την οποία έχουμε μόνιμη συνεργασία και όλα μας τα εργαστήρια διαθέτουν δικό της εξοπλισμό. Με δικά της μηχανήματα εξοπλίζουμε και το δεύτερο εργαστήριό μας στη Νεάπολη, στον Άγ. Ευστάθιο, και ετοιμάζουμε ένα τρίτο.

Ποια η πιστότητα αυτού του test και πώς λαμβάνετε δείγμα προς εξέταση;

Ν.Κ.: Κανένα test στον κόσμο δεν είναι τέλειο, το δικό μας συγκεντρώνει τον υψηλότατο βαθμό αξιοπιστίας 99,6% και γίνεται με αιμοληψία. Από τα πρώτα συμπτώματα στις 10 μέρες το αντίσωμα δείχνει ότι έχει αναπτυχθεί ο ιός, καθώς επίσης αν έχουμε περάσει την ίωση. Σημειώνω ότι η αιμοληψία μπορεί να γίνει και στο σπίτι κάποιου συμπολίτη μας που δεν μπορεί να μετακινηθεί, χωρίς επιβάρυνση.

Εκτός από τα δικά σας εργαστήρια που αλλού μπορεί να κάνει κάποιος αυτό το test;

Ν.Κ.: Κοιτάξτε, για να κάνει ένα νοσοκομείο αυτό το test πρέπει να διαθέτει τον ανάλογο εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι μόνο το νοσοκομείο «Γεννηματά» τον διαθέτει και κάποια διαγνωστικά κέντρα. Ο δικός μας εξοπλισμός είναι εφάμιλλος με αυτόν που έχει το «Γεννηματά».

Γιατί ανακοινώσατε αυτή την τιμή των 20 ευρώ για ένα τέτοιας πιστότητας test;

Ν.Κ.: Σκοπός και αρχή μας είναι να θέτουμε την Υγεία πάνω από το κέρδος. Τώρα η ζωή μας σιγά – σιγά επανέρχεται στον κανονικό της ρυθμό, αλλά αυτή η επαναφορά εγκυμονεί κινδύνους και όλοι μας είμαστε επιφυλακτικοί. Η ανάγκη να ξέρουμε τι μας γίνεται και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας και τους γύρω μας, οδήγησε τα εργαστήριά μας σε αυτή την συμβολική τιμή των 20 ευρώ και τα αποτελέσματα τα λαμβάνετε σε 2 ώρες. Η κανονική τιμή του δικού μας test είναι κατά πολύ υψηλότερη, αλλά εμείς θα κρατήσουμε την τιμή των 20 ευρώ όσο μπορούμε περισσότερο. Τα αντίστοιχα μοριακά test που διατίθενται σε φαρμακεία και διαγνωστικά  κέντρα φθάνουν έως 200 ευρώ. Επιθυμούμε να κάνουμε μια κοινωνική παροχή ,κυρίως εδώ στην περιοχή μας, γιαυτό βάλαμε αυτήν την τιμή.

Ενημερώσατε τον δήμο γι’ αυτή την παροχή;

Ν.Κ.: Βεβαίως, μίλησα με την Δήμαρχο κ. Θωμαϊδου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χατζησαββίδη, αλλά ήδη είχε φροντίσει η Κοινωνική υπηρεσία να καλέσει τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για να κάνουν δωρεάν tests στους εργαζομένους του δήμου.

Μιλήσατε με άλλους φορείς;

Ν.Κ.: Νομίζω τώρα που άνοιξαν τα σχολεία πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για τα παιδιά. Απευθύνομαι στους γονείς που θέλουν το παιδί τους να είναι ασφαλές, η οικογένειά τους να είναι ασφαλής. Να προσέλθουν να κάνουν το test και από την εφημερίδα σας ανακοινώνω την απολύτως συμβολική τιμή των 15 ευρώ για κάθε test, ώστε να το κάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Σας βεβαιώνω ότι δεν είναι μια εμπορική κίνηση, είναι νομίζω κάτι απαραίτητο στην εποχή που διανύουμε.

Ευγενία Εμμανουηλίδου

test αντισωμάτων για τον κορονοϊό

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ