Νότα αισιοδοξίας στην λαϊκή αγορά του κέντρου της Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία

Μ.Πέμπτη, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, η ΙΟΝΙΑΝΕΤ πραγματοποίησε ένα ακόμα οδοιπορικό στη Λαϊκή αγορά του κέντρου της Ν.Ιωνίας με σκοπό να σφυγμομετρήσει διαθέσεις και να βγάλει συμπεράσματα για πως βιώνουν οι συμπολίτες μας την εποχή της καραντίνας.
Μιλήσαμε με αρκετό κόσμο ο οποίος κατά το ήμισυ τηρούσε τα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις).Η κίνηση αρκετή αφού ο περισσότεροι έμειναν στην πόλη και τα ψώνια απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι. Πρώτο συμπέρασμα, οι πωλητές τηρούσαν τις αποστάσεις των μεταξύ τους πάγκων και δεύτερον, υπήρχε επάρκεια προϊόντων, αν και σε κάποια είδαμε διαφορές που όπως μας εξήγησαν οι πωλητές αυτό οφείλεται στα αυξημένα μεταφορικά έξοδα. Αυτό που κυρίως συγκρατήσαμε είναι ότι η ζωή δειλά-δειλά φαίνεται να επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, πιθανόν οι περισσότεροι πολίτες ενθαρρυμένοι από την ηλιόλουστη μέρα και από τις ανακοινώσεις περί προσεχούς χαλάρωσης των μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας συναντήσαμε φίλους συμπολίτες άνω των …ήντα που η καραντίνα τούς είχε απομονώσει για καιρό, ανταλλάξαμε ευχές, ενώ παρατηρήσαμε κάποια καφέ της περιοχής να κάνουν εσωτερικές εργασίες, μιας και όπως μας είπαν ετοιμάζονται γιατί πιστεύουν ότι σύντομα θα ανοίξουν.

Ζεστός λοιπόν ο καιρός, καλή η βόλτα και μπροστά μας βλέπουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Καρβουνιάρη μαζί με 2 εργαζόμενους της δημοτικής αστυνομίας, της οποίας έχει την αρμοδιότητα. Όπως είναι γνωστό η δημοτική αστυνομία και προσωπικά ο ίδιος πραγματοποιούν συστηματικά ελέγχους στις λαϊκές αγορές ελέγχοντας τους πωλητές για πιθανές αποκλίσεις από τα μέτρα και ότι άλλο πέσει στην αντίληψή τους. Με τη γνωστή του σεμνότητα ο κ. Καρβουνιάρης μάς διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας σε όλες τις λαϊκές της πόλης μας και ότι στις τρείς που επισκέφθηκαν σήμερα δεν παρατηρήθηκε κάποια παρανομία. «Όλοι έχουν συμμορφωθεί πλήρως», μας είπε και συνέχισε μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς το οδοιπορικό του, συναντώντας στην πορεία του την δήμαρχο κ. Θωμαϊδου η οποία συνομιλούσε με πολίτες, συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σακκαλόγλου και στελέχη της παράταξής της. Ευκαιρίας δοθείσης μιλήσαμε μαζί τους.

«Η λαϊκή έχει πολύ κόσμο γιατί είναι ώρα αιχμής, αλλά τηρούνται όλα τα μέτρα, άλλωστε εδώ είναι και η δημοτική αστυνομία που κάνει εξαιρετικά το έργο της , γιατί είναι μια δύσκολη εποχή, αλλά θα την ξεπεράσουμε, άλλωστε αλλάζει ο καιρός , μας αλλάζει τη διάθεση, είναι άγιες μέρες και πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» μας λέει η Δήμαρχος κ. Θωμαϊδου, αρκετά ευδιάθετη και συνεχίζει «το Σαββατοκύριακο μάλιστα με την Κοινωνική μας υπηρεσία, τους εργαζόμενούς της και εθελοντές θα μοιράσουμε φαγητό ως μια πράξη ανθρωπιάς ,αλληλεγγύης και ο σεβασμού που πρέπει όλοι μας να δείχνουμε στους αδύναμους συνανθρώπους μας και όχι μόνο αυτές τις μέρες».
Η Αντιδήμαρχος κ. Σακκαλόγλου προσθέτει, «Ξεκινάμε από εδώ, θα περπατήσουμε στην περιοχή να καταγράψουμε πιθανά ζητήματα, να ανταλλάξουμε με τον κόσμο ευχές» κι όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης μάς ενημέρωσε ότι : «η υπηρεσία Καθαριότητας έχει αυτή την εποχή μειωμένο προσωπικό και κάνει ότι μπορεί καλύτερο, όλη τη μέρα είμαι στο δρόμο, βλέπω και παρεμβαίνω, υπάρχουν όμως και συμπολίτες που πετάν τα σκουπίδια τους εδώ κι εκεί» . Και για τα αδέσποτα της λέμε, έχουμε πολλούς συμπολίτες που μας ρωτούν, τι θα κάνετε; Η κ. Σακκαλόγλου μας ανακοίνωσε ότι βγαίνει νέο πρόγραμμα από το Υπουργείο Εσωτερικών όπου ο δήμος δικαιούται να λάβει 7.500 ευρώ για σίτιση και φάρμακα των αδέσποτων ζώων, ενώ σύντομα ο δήμος θα ανανεώσει επιπλέον το δικό του σχετικό πρόγραμμα που έχει λήξει.

Η βόλτα μας ολοκληρώθηκε, με μια νότα αισιοδοξίας, ότι γρήγορα η ζωή θα βρει τον ρυθμό της και τότε θα πρέπει γρήγορα να επουλώσουμε τις πληγές που θα αφήσει πίσω της σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο αυτός… ο άτιμος ιός.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ