Ο Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας” για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
ΕΔΡΑ: ΧΑΛΚΗΣ 2 – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
TK 14232,Τηλ.: 2102772423
e-mail: ags.anatoli.stivos@gmail.com
www.ags-anatoli.gr

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Θλίψη, θρήνος, πένθος, οδύνη και απέραντος σεβασμός στο μεγάλο αγωνιστή.

Η είδηση του θανάτου του ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ έπεσε σαν κεραυνός σε όλη την αθλητική οικογένεια του στίβου και όχι μόνο. Κανείς δεν θέλει και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή, κτυπημένος από τον COVID 19, αυτός ο γενναίος αθλητής των στίβων και της ζωής.

Η θλιβερή είδηση αστραπιαία κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα μέσα σε μικρό διάστημα και κατακλύσθηκαν τα ΜΜΕ από τα μηνύματα εκτίμησης της απέραντης προσφοράς του Βασίλη Σεβαστή.

Πώς μπορείς να πιστέψεις ότι έφυγε νικημένος αυτός ο άνθρωπος που πάλεψε και κυριάρχησε τα δύσκολα χρόνια του ’60 και ’70 στο δυσκολότερο άθλημα του δεκάθλου;

Πώς μπορείς να πιστέψεις ότι τώρα μας βλέπει από ένα άλλο κόσμο, αυτός που μέχρι τις τελευταίες μέρες του ήταν παρών στο γραφείο του ΣΕΓΑΣ, πολεμώντας με συνέπεια και υπευθυνότητα να διοργανωθούν τα πρωταθλήματα ΚΛΕΙΣΤΟΥ, το Πανελλήνιο βάδην και προγραμματίζοντας τα επόμενα πρωταθλήματα, παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς;

Πώς μπορείς να πιστέψεις ότι τώρα δεν θα είναι πια παρών στην προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας του Στίβου, στην οποία συνεχώς προστίθενται αθλητές και αθλήτριες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα μας στο μακρινό Τόκυο;

Πώς μπορείς να δεχθείς ότι δεν θα είναι παρών στο καλωσόρισμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, το οποίο για πρώτη φορά έχει Πρόεδρο μία γυναίκα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντίου κυρία Σοφία Σακοράφα, για να παραδώσει την εμπειρία του και την αμέριστη αγάπη του;

Πώς θα μπορέσει κάποιος να επισκεφθεί τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και να μη αντικρύσει το αγέρωχο παράστημα του Βασίλη Σεβαστή να κυκλοφορεί και να κατευθύνει τις υπηρεσίες και όλο το προσωπικό;

Και όμως ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ δεν θα είναι πια παρών με τη μορφή που ξέραμε. Μας μένουν οι αρχές του σαν παρακαταθήκη, τις οποίες οφείλουμε να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όλοι εμείς που είμαστε εθελοντές, αγνοί φίλαθλοι και εραστές του καλού αθλητισμού, που διδάσκει το «ευ αγωνίζεσθαι και συνεργάζεσθαι».

Για μας θα είναι αιωνία η μνήμη. Η μορφή του θα παραμείνει έτσι αγέρωχη όπως ήταν επάνω στα βάθρα των νικητών, επάνω στο βήμα όταν εκφωνούσε λόγους, επάνω στις κερκίδες κοντά στους αθλητές του και τους φιλάθλους, τους οποίους υπηρέτησε για περισσότερο από ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας είχε την τύχη να τον γνωρίσει από πολύ κοντά και να συνεργαστούμε, καθόσον είχαμε αναλάβει αρκετές φορές τη διοργάνωση επίσημων αγώνων υπό την αιγίδα και την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Είχαμε βραβευτεί για την εθελοντική μακροχρόνια προσφορά μας στη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας και τον είχαμε κοντά μας στις προσπάθειες της κατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Ν. Ιωνίας.

Σαν έκφραση της μεγάλης εκτίμησης του έργου του θανόντος, υποβάλλουμε την παραίνεσή μας σε όλους τους νεοεκλεγέντες συμβούλους, από κοινού να εργαστούν για την πρόοδο της Ομοσπονδίας, του αθλήματος του στίβου και των αρχών που όλοι οι πρώην διατελέσαντες ως μέλη των Δ.Σ. μάς άφησαν σαν πολύτιμη κληρονομιά.

Παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα για να θυμηθούμε την αθλητική πορεία του και την προσφορά του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου του 1949. Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και την Κάλυμνο. Ως αθλητής ξεχώρισε στο αγώνισμα του 10άθλου. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις του τις πέτυχε ως αθλητής του Πανιωνίου.

 • Πρωταθλητής Ελλάδας στο Δέκαθλο (1968-1975)
 • Κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στο Δέκαθλο με 7.043β. (1970) και 7.312β. (1972)
 • 1ος Μεσογειονίκης (1971) στο Δέκαθλο με 7.222β.
 • 3ος Βαλκανιονίκης στο Δέκαθλο στο 1972 με 7.226β.
 • 19ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού το 1969 με 6.768 β.
 • Πρωταθλητής Ανδρών 1969 (6.775 β.) και 1974 (7.053β.)
 • Καθηγητής φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 1975 έως το 2004
 • Εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1997-2012) και γενικός γραμματέας (2012- 2021)
 • Εκλεγμένο μέλος της ΕΟΕ (2001 – 2012)
 • Εκλεγμένος πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης (2001 – 2007).
 • Εκτελεστικός αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Κυπέλλου Στίβου (Αθήνα 2006)
 • Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του τελικού των Γκραν Πρι (Θεσσαλονίκη 2009)
 • Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συλλόγων
 • Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού – Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
 • Στις πρόσφατες εκλογές στον ΣΕΓΑΣ ήταν και πάλι υποψήφιος και εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (8/4) στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Ευλαβικά κλίνουμε την κεφαλή στο σκήνωμά του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε όλο το προσωπικό του ΣΕΓΑΣ και σε όλη την οικογένεια του ΣΤΙΒΟΥ.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Ευάγγ. Βασιλείου

Ο Γενικός Γραμματέας
Νικ. Κοντουδάκης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ