Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει το σύστημα Δημόσιας Υγείας με απόφαση του δημ. συμβουλίου

Μπάμπαλος - Πρίφτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει το σύστημα Δημόσιας Υγείας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

Έμπρακτη στήριξη στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα», το πλησιέστερο νοσοκομείο στην πόλη που, καθημερινά, εξυπηρετεί δεκάδες Ηρακλειώτες, προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.Με πρωτοβουλία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και ακόλουθη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κοινοποιείται ο ειδικός τραπεζικός λογαριασμός του Νοσοκομείου σε όποιον θέλει, δημοτικό σύμβουλο ή πολίτη, προκειμένου να καταθέσει όποιο ποσό θέλει και μπορεί ώστε να αγοραστεί απαραίτητος, ειδικά αυτή την περίοδο, υλικοτεχνικός εξοπλισμός,ο οποίος θα βοηθήσει στον αγώνα, που δίνει το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό ενάντια στον κορονοϊό.

Ο δήμαρχος, μάλιστα, δίνει το παράδειγμα και κάνει την αρχή, αφού στον συγκεκριμένο λογαριασμό καταθέτει το 50% της μηνιαίας του αποζημίωσης για να στηριχτεί η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε σχετικά τον διοικητή του Αγία Όλγα, Χαράλαμπο Πρίφτη, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές για να συζητήσουν, κυρίως, τις εξελίξεις πάνω στους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο δήμαρχος ζήτησε να μάθει για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και εάν υπάρχει επαρκής εξυπηρέτηση των δημοτών του Ηρακλείου.

«Στο κομμάτι που μας αναλογεί στον Δήμο έχουμε απλώσει μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας για τους Ηρακλειώτες. Με καθημερινή συνδρομή, είτε με τρόφιμα, είτε με φάρμακα, είτε με υπηρεσίες στο σπίτι όσων έχουν ανάγκη την βοήθειά μας, με εντατικούς καθαρισμούς σε όλα τα σημεία της πόλης, με ενημέρωση των κατοίκων και μια ευρεία συμμαχία που επεμβαίνει άμεσα και παντού προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την Υγεία των συμπολιτών μας. Όμως το μείζον για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία είναι να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Διάλεξα λοιπόν, ακολουθώντας το παράδειγμα των αιρετών της χώρας, να διαθέσω το ήμισυ της αποζημίωσής στο τοπικό μας νοσοκομείο, στο Αγία Όλγα που πάγια εξυπηρετεί χιλιάδες Ηρακλειώτες κάθε χρόνο και πάρα πολλούς σε αυτή τη φάση της κρίσης. Με απόφαση – ψήφισμα του δημοτικού μας συμβουλίου δε ο λογαριασμός κοινοποιείται σε όλους, αιρετούς και φορείς της πόλης, για να συνδράμει όποιος και όσο μπορεί», το μήνυμα του δημάρχου.

Ο ειδικός λογαριασμός του Νοσοκομείου Αγία Όλγα για τις δωρεές είναι:

GR5101101500000015000442374

(Εθνική Τράπεζα, δικαιούχος Γενικό Νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο Αγία Όλγα)

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Στ. Καραγιώργη2, Ηράκλειο Αττικής, 14121

2132000102-106

pressirakleio@gmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ