Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία

Στον κατάμεστο από κλήρο και λαό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας τελέσθηκε την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου 2020 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της «Συγγνώμης» της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας καθώς και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Aξίζει να αναφερθεί ότι η φετινή περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Άγιο του 20ου αι Άγιο Νέκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως και στα 100 χρόνια από την κοίμησή του.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και στη διδασκαλία του Αγίου Νεκταρίου καθώς και στη μεγάλη πνευματική ευκαιρία που προσφέρει η κατανυκτική αυτή περίοδος σε κάθε πιστό, προκειμένου να νοηματοδοτήσει τη ζωή του και επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το Θεό και τον συνάνθρωπο.

Στο τέλος της Ακολουθίας κληρικοί και λαϊκοί αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, λαμβάνοντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ