Ο. Γ.Ο. Νέας Ιωνίας “Εν Κινήσει” σε γυμναστική διοργάνωση

Με κεντρικό σύνθημα: «Θαυμάτων Θεάματα», το οποίο δεν απείχε διόλου από την πραγματικότητα και το θέαμα που παρουσιάστηκε, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη Γιορτή Γυμναστικής Για Όλους, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Hellas Gym for Life Challenge & EGO Astro Gym Festival 2019», που διεξήχθη από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, με τη συμμετοχή-ρεκόρ περισσότερων από 8.200 αθλητών, προερχόμενων από 320 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Σε αυτή την υψηλών προδιαγραφών γυμναστική εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Δήμο Γαλατσίου, καθώς και την εθελοντική υποστήριξη του Φιλογυμναστικού Ομίλου Μεταμόρφωσης «Κότινος», για μία ακόμη χρονιά έλαμψαν δια της παρουσίας και των προγραμμάτων τους οι 70 αθλήτριες του Γ.Ο. Νέας Ιωνίας «Εν Κινήσει», ηλικίας 4-60 ετών, κατακτώντας συνολικά 3 βραβεία στο διαγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας στην πράξη την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον Ιωνιώτικο σύλλογο από τις προπονήτριές του, με επικεφαλής την κ. Αγγελική Κλημεντιώτου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες του Γ.Ο. Νέας Ιωνίας «Εν Κινήσει» κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια και ένα επιπλέον βραβείο στην κατηγορία «Σεβασμού της Διαφορετικότητας», καθώς είχαν εντάξει με άψογο τρόπο στην ομάδα μία αθλήτρια ΑμΕΑ, αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας των προπονητριών και της χορογράφου του συλλόγου, κ. Έμιλυ Ματθαιακάκη.

Επίσης, ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα έλαβαν οι 36 αθλήτριες του συλλόγου, ηλικίας 5-14 ετών, οι οποίες παρουσίασαν το φαντασμαγορικό και συνάμα συγκινητικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Αγαπώ σημαίνει», το οποίο ήταν εμπνευσμένο και αφιερωμένο στα θύματα των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.

Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν και η αναγγελία του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς πριν από την εκτέλεσή του αναγνώστηκε πως: «Μπροστά στις φλόγες που καταβρόχθιζαν ό,τι υπήρχε στο πέρασμά τους, η κινητοποίηση της φλόγας της καρδιάς μας δίνει πνοή οξυγόνου σ’ αυτή την εποχή που ζούμε. Το πνεύμα αλληλεγγύης είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας, που θα έπρεπε να υπερισχύει στις μέρες μας. Με θετική ενέργεια, αποφασιστικό θάρρος και φροντίδα μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.  Γι’ αυτούς, λοιπόν, που έφυγαν έτσι αναπάντεχα ξαφνικά το καλοκαίρι του 2018, γεγονός που προκάλεσε τόσο πόνο, μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα: «Αγαπώ, σημαίνει.».

Τέλος, αμέσως μετά από τη λήξη των γυμναστικών επιδείξεων και των αθλητικών αγώνων, η υπεύθυνη του Γ.Ο. Νέας Ιωνίας «Εν Κινήσει» και επικεφαλής του προπονητικού τιμ του συλλόγου, κ. Αγγελική Κλημεντιώτου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της συμμετοχής του συλλόγου μας σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση, της οποίας στόχος είναι η «Γυμναστική για Όλους» και η χαρά της άθλησης μέσα από το «ευ αγωνίζεσθαι», χωρίς το άγχος της νίκης και του ανταγωνισμού. Άλλωστε, σκοποί της άθλησης είναι η υγεία, η ευεξία, η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση. Παρόλα αυτά εμείς δεν σταματάμε να διεκδικούμε κάθε φορά το χρυσό μετάλλιο, αφού πιστεύουμε πως οι αθλήτριές μας έχουν τις δυνατότητες, αλλά και εμείς οι προπονητές τους πάντοτε προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και φέτος ο πήχης ήταν ιδιαίτερα ψηλός, γεγονός που δείχνει την άνθηση και την εδραίωση του αθλήματος «Γυμναστική για Όλους», όπως και το πάθος των συμμετεχόντων για άθληση και διάκριση.».

Παναγιώτα Σούγια

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ