Ο όμιλος ενεργών πολιτών Νέας Ιωνίας για το νέο δημοτικό parking

ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Αλατσάτων 13 Ν. Ιωνία

                                                                                             Νέα Ιωνία 14.8.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με καθυστέρηση εννέα ολόκληρων χρόνων την περασμένη Πέμπτη 8.8.2019 ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες για την κατασκευή του υπογείου δημοτικού σταθμού αυτοκινήτων στο Ο.Τ. 150.

Η Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α.  στις 30.6.2019 εξέδωσε δελτίο τύπου με θέμα την ολοκλήρωση της κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ στον σταθμό των ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και της τεχνικής και κατασκευαστικής εταιρείας ΕΡΤΕΒΟ Α.Ε., δηλαδή με Σ.Δ.Ι.Τ., ανέφερε, ότι αυτό το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των τριών ετών.

Στη Ν. Ιωνία θα μπορούσαμε και εμείς να έχουμε από το 2013 το υπόγειο parking στο Ο.Τ. 150, αν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Ηρ. Γκότσης είχε δεχθεί να εφαρμόσει τα σχέδια του προκατόχου του κ. Χαραλάμπους.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη εξ αιτίας της απέχθειας που διακατέχει τον κ. Ηρ. Γκότση, προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ανάπτυξη .

Όσοι έχουμε επισκεφθεί το υφιστάμενο κτίριο του Δημαρχείου, έχουμε διαπιστώσει, πως είναι εντελώς ακατάλληλο, αφού σε καμία περίπτωση δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτιρίου διοίκησης Δήμου.

Το κυριότερο από τα πολλά μειονεκτήματα του Δημαρχείου μας είναι η  έλλειψη υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκίνητων.

Μέσα σ’ αυτά τα εννέα χρόνια ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν σκέφτηκε να οικοδομήσει σε οικοπεδική επιφάνεια 2.000 τ.μ. του Ο.Τ. 150 ένα πολυώροφο σύγχρονο και ευρύχωρο Δημοτικό Μέγαρο, που να διαθέτει ένα πραγματικό συνεδριακό κέντρο και στα υπόγεια του να υπάρχει ο χώρος στάθμευσης των 360 θέσεων, για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του Δημαρχείου, αλλά και της γύρω περιοχής.

Ως γνωστόν σ’ όλες τις ορθά ρυμοτομημένες πόλεις του κόσμου τα Δημαρχεία βρίσκονται στα κεντρικά σημεία τους, όμως αυτό δεν ισχύει με τη Ν. Ιωνία, όπου το Δημαρχείο βρίσκεται εκτός κέντρου και στεγάζεται σ’ ένα μίζερο και καταθλιπτικό κτίσμα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, πως η κ. Δ. Θωμαΐδου, ως νέα Δήμαρχος Ν. Ιωνίας θα διορθώσει, όλα τα σφάλματα του απερχομένου Δημάρχου και θα ανοίξει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για τη Ν. Ιωνία, που δυστυχώς έχει υποβαθμισθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Προτείνουμε στην προκειμένη περίπτωση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της αντιστήριξης η νέα Δήμαρχός μας μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη να εξετάσουν την δυνατότητα της αναθεώρησης της οικοδομικής άδειας, ούτως ώστε επάνω από τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων να αναγερθεί ένα υπερσύγχρονο Δημοτικό Μέγαρο με σκοπό οι δημότες απ’ όλες συνοικίες θα εξυπηρετούνται εύκολα, το κέντρο της Ν. Ιωνίας να αναζωογονηθεί  και δημιουργηθούν χώροι αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως προέβλεπε η απαλλοτρίωση.

Τέλος πιστεύουμε, πως όλα τα ιατρεία του ΙΚΑ – ΕΟΠΠΥ επιβάλλεται να επανέλθουν στο υφιστάμενο κτίριο, αφού προηγουμένως επεκταθεί κατάλληλα με μία μεταλλική υπερκατασκευή, ούτως ώστε όλοι οι κάτοικοί της Ν. Ιωνίας να μην ταλαιπωρούνται και να αναθερμανθεί η κίνηση  στο κέντρο της πόλης.

Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής του ΟΜΙΛΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑ

Μιλτιάδης Ι. Καυκαλέτος
Φαρμακοποιός – Επιχειρηματίας

Εκμετάλλευσης Σταθμών Αυτοκινήτων

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ