Ο Π. Μανούρης για την κατάσταση στην “Αγ. Όλγα”

Νέα Ιωνία 22/01/2020

Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγ. Ολγα” με είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Άλλα λόγω κρίσης και άλλα λόγω αδιαφορίας του Κράτους, απέναντι στις εκκλήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν – Ε.Ι.Ν.Α.Π.), αλλά κάποιες φορές και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Η κατάσταση από τις αρχές του 2019 έφτασε στο απροχώρητο. Οι ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων δίνουν την σωστή εικόνα και το μέγεθος του προβλήματος.

Το Νοσοκομείο, που φημίζεται για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ακόμα και μέσα στην κρίση, στηρίζεται πλέον εδω και καιρό στην αυτοθυσία του προσωπικού.

Στα πρόθυρα της εργασιακής – βιολογικής εξόντωσης τους (burn out) οι εργαζόμενοι βάζουν μπροστά και πάνω από όλα την υγεία των ασθενών και λειτουργούν στα όρια τους. Αυτά τα όρια σήμερα, λόγω υποστελέχωσης, ξεπεράστηκαν. Η Κυβέρνηση, ακούγοντας την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα “χτες”

  • Αμεση κάλυψη των κενών στις θέσεις κλειδιά και παράλληλα ενίσχυση με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
  • Δημόσια Νοσοκομεία.
  • Δημόσια Υγεία σε απόλυτη προτεραιότητα.

Το Νοσοκομείο μας, όπως και άλλα στη χώρα, κάτω από συνθήκες που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε το οποιοδήποτε Ιδιωτικό -Ξενοδοχειακού τύπου Νοσοκομείο.

Οσοι τοπικοί μας “παράγοντες” αποφάσισαν με δηλώσεις τους να τζογάρουν στις εντυπώσεις από το πρόβλημα πρέπει να δουν τις ευθύνες διαχρονικά.

Ευθύνες πολλές, σε σειρά, Κυβερνήσεων και πολιτικών απέναντι στην δημόσια Υγεία. Ατολμίες και αδιαφορία οδηγούν κόσμο στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Δεν είμαστε κατα των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Είμαστε υπέρ της άμεσης επίλυσης του προβλήματος του Νοσοκομείου μας αλλά και την στελέχωση εξοπλισμό των Δημόσιων Νοσοκομείων σε όλη την χώρα που διαθέτουν κορυφαίους Γιατρούς, έμπειρους Νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό αλλά δυστυχώς πολύ λίγους στον αριθμό.
– Δημόσια Υγεία.
– Μόνιμες θέσεις εργασίας.
– Εκσυγχρονισμός δομών και μια αποτελεσματική διοίκηση με στοχοθεσία .
– ‎Άμεση λύση του προβλήματος που απειλεί να υποβαθμίσει ένα από τα καλύτερα Δημόσια Νοσοκομεία μας, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”

Για την Δημοτική Παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

ο επικεφαλής Παναγιώτης Μανούρης

 

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ