Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων του 4ου Δημ. Σχολείου στο συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765

mail: segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 33                                                    

Ν. Ιωνία 20/2/2020

Προς: τα μέλη μας, τους γονείς, τον τύπο  

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει την κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στο συμβολικό κλείσιμο της πόρτας του Δημαρχείου στις 24-2-20 και ώρα 8.30πμ, που θα πραγματοποιήσει μαζί με άλλους Συλλόγους Γονέων.

Η καθαριότητα των σχολείων (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων)  απαιτεί  μόνιμο προσωπικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και όχι με τη λήξη, και  είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία των μαθητών. Οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές αρνούνται να δουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος και δεν φροντίζουν για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών. Η κατάσταση στις σχολικές μονάδες έχει επιδεινωθεί ειδικά αυτή την περίοδο με την έξαρση της γρίπης και των ιώσεων.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων.  Να φροντίσει τη δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης της καθαριότητας στα σχολεία μετακινώντας  επιπλέον προσωπικό  για να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες της περιόδου.

Καλούμε την κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργείων να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, με πλήρη εργασία και πλήρη δικαιώματα. Αυτή είναι η λύση που απαντάει και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, που χρειάζονται προσωπικό πλήρους απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Απαιτούμε αύξηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές προκειμένου να εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόρο,  που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Συμμετέχουμε με τους γονείς στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 24/2 στις 8.30 το πρωί και κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας  (8.15-10.00) για τους συναδέλφους – εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                             ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ


Διαβάστε ακόμα: Κινητοποίηση στο Δημαρχείο από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημ. Σχολείου Ν. Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ