Ο Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» για την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» και τη δίωξη μαθητών

Ο Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» αρνείται την συμμετοχή στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών και ζητά να αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια. Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη δίωξη μαθητών και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, συλλαμβάνοντας παιδιά 14-15 χρόνων και στέλνοντάς τα στα δικαστήρια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765        
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 133   

Ν. Ιωνία 19/10/2020  

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, ΣΕΠΕ «Αμαρουσίου» και « Ο Περικλής»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
του Σ.Ε.Π.Ε. « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» για απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων – καμιά συμμετοχή στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείαςπροχώρησαν στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών και τις σχετικές αποφάσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αναβολή λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία).

To Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» αρνείται να νομιμοποιήσει την παραπάνω αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού, εντάσσεται στο πλαίσιο τουσυνολικότερου σχεδιασμού για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων, με εργαζόμενους απομονωμένους, μακριά από τις μαζικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις για να αποδυναμωθεί κάθε εστία αγώνα και αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, καλεί:

Όλες τις παρατάξεις που έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια, για την ανάδειξη αιρετών για το Π.Υ.Σ.Π.Ε Β΄ Αθήνας, να σεβαστούν τη σχετική απόφαση του συλλόγου μας και του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, να τα αποσύρουν, καταθέτοντας αιτήσεις απόσυρσης συνολικά στη Β΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

Όλους τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικών επιτροπών. Έχοντας την συνδικαλιστική κάλυψη από το σωματείο μας και την Ομοσπονδία, να μην υποκύψουν σε πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν, από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Όλους τους συναδέλφους της Β΄ Αθήνας να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απέχουν μαζικά από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί τα ΔΣ των όμορων συλλόγων «Αμαρουσίου» και «Ο Περικλής» την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 13.30 στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. σε κοινή παράσταση στον Δ/ντή Εκπαίδευσης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την απόφασή τους να καλέσουν τις παρατάξεις στην απόσυρση των ψηφοδελτίων τους  από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας.

Για το Δ.Σ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                 ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


Διαβάστε ακόμα: Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β’ Αθήνας για τη σύλληψη μαθητή

Φωτο: www.902.gr

Αρ.πρωτ. 134   

Ν. Ιωνία 19/10/2020  

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Κυβέρνηση και αστυνομία, αφού πρώτα “έπνιξαν” με χημικά χιλιάδες μαθητές που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 9 Οκτώβρη, αφού επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να εμποδίσουν τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου κάνοντας σωματικούς ελέγχους σε κάθε διαδηλωτή που προσέγγιζε τη συγκέντρωση, συνέχισαν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο και την επιχείρηση τρομοκρατίας, με τη σύλληψη και κράτηση μαθητών στη ΓΑΔΑ για πέντε μέρες,  γιατί έκαναν το “έγκλημα” να διεκδικήσουν μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους, γονείς και εκπαιδευτικούς, 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες στα σχολεία τους  .

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή στους μαθητές και καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, συλλαμβάνοντας παιδιά 14-15 χρόνων και στέλνοντάς τα στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου για να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα, μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν. Τα αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here