Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765        
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 7/7/2020

Προς : τα μέλη μας, τον τύπο 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΤΡΙΤΗ 7/7/2020)

Κανένας συνάδελφος να μην απορριφθεί, να μην απολυθεί!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 7/7 κινητοποίηση των ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων για τους απαράδεκτους αποκλεισμούς από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης που έχει εκδώσει ο ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 και τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας των Σωματείων και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη.

Αποδεικνύεται σταθερά ότι η υλοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ του «νόμου Γαβρόγλου», δημιουργεί συνεχώς  χιλιάδες αδικίες. Για μια ακόμη φορά, συνάδελφοί είναι απορριπτέοι, καθώς η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ λόγω του γνωστού παραβόλου. Συνάδελφοι διετούς φοίτησης που, ενώ είχαν κάνει εξομοίωση, δεν πρόλαβαν να την καταθέσουν, χωρίς δική τους ευθύνη, και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Έχουν καταχωρηθεί λάθος στοιχεία συναδέλφων  χωρίς δική τους ευθύνη,  γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότησή τους, άρα και στη θέση τους στους πίνακες!

Τα Σωματεία απαίτησαν να δοθούν άμεσα, λύσεις για αυτή την αδιανόητη μεταχείριση των συναδέλφων, να υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να λυθούν τα προβλήματα και ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος να μην οδηγηθεί στην ανεργία.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση η αντιπροσωπία των Σωματείων έβαλε τα εξής ζητήματα:

 • Τι θα γίνει με αυτούς που αποκλείονται λόγω λαθών ή τεχνικών προβλημάτων στην πληρωμή του παραβόλου των 3€. Η υφυπουργός απάντησε πως  πρέπει να απευθυνθούν στο ΑΣΕΠ, που έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της προκήρυξης. Για μια ακόμα φορά  δεν υπήρξε δέσμευση από την πολιτική ηγεσία ότι θα προβεί σε άμεσα μέτρα για να αναλάβει την ευθύνη της επίλυσης του προβλήματος.
 • Για τους απορριφθέντες διετών παιδαγωγικών ακαδημιών που έχουν κάνει εξομοίωση  και δεν πρόλαβαν να την καταθέσουν, το Υπουργείο θα συζητήσει για το αν μπορεί να βρεθεί λύση, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι που δεν έχουν κάνει εξομοίωση, θα απολυθούν. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,           

Όλα αυτά τα περιστατικά δε συμβαίνουν πρώτη φορά! Τα ίδια είχαν συμβεί και στις προκηρύξεις της Ειδικής Αγωγής το χειμώνα. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης, είναι εντελώς απάνθρωπο να οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία, να ακυρώνονται όνειρα και προσδοκίες, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος.

Η αντιπροσωπία, επιπλέον έβαλε στο τραπέζι όλη τη γκάμα των προβλημάτων που αφορούν τους αναπληρωτές.

 • Πίνακες της Γενικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια: Αναφέρθηκε πως το ΑΣΕΠ το τοποθετεί για τα τέλη Ιουλίου και πως σε περίπτωση που συμβεί αυτό, αρχές Αυγούστου θα γίνει η δήλωση περιοχών και τέλη Αυγούστου η πρώτη φάση προσλήψεων. Απέναντι στο πάγιο αίτημα που έβαλαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων για κάλυψη της συντριπτική πλειοψηφίας των κενών, που είναι γνωστά στο υπουργείο,  σε μια φάση στην αρχή της χρονιάς και στο ερώτημα αν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις η απάντηση που δόθηκε ήταν πως η πρώτη φάση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι πολύ μεγάλη και θα καλυφθεί η πλειοψηφία των κενών, χωρίς βέβαια να διευκρινίζεται κατά πόσο θα προχωρήσει σε συμπτύξεις, συγχωνεύσεις λόγω του νόμου που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό.
 • Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας :η υφυπουργός μίλησε για κώλυμα του ΕΣΠΑ που απαιτεί φυσική παρουσία κατά την ανάληψη υπηρεσίας  
 • Μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής και αφορούν στη στέγαση, τη σίτιση και τις μεταφορές: Το Υπουργείο απάντησε πως για τη στέγαση είναι σε συνεννόηση με τους Δήμους (όπως ήταν και πέρσι και πρόπερσι!!!) και ότι δε μπορεί το ζήτημα να λυθεί κεντρικά, ενώ για τη σίτιση δεν δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του αιτήματος να σιτίζονται οι συνάδελφοι στις λέσχες αξιωματικών και στις λέσχες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Για τις μετακινήσεις ανέφερε πως θα ζητήσει από το Υπουργείο Μεταφορών, εκ νέου έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις που αφορούν  την ανάληψη υπηρεσίας σε κάθε φάση και τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και με τη λήξη του σχολικού έτους.
 • Εξίσωση των αδειών των αναπληρωτών με τους μόνιμους: το Υπουργείο είπε πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
 • Μόνιμους διορισμούς στη Γενική Αγωγή : η Υφυπουργός ανέφερε πως με βάση την εμπειρία της Ειδικής δεν εκτιμά ότι μπορεί να υπάρχει κάποια εξέλιξη πριν το 2021. Φαίνεται πως ακόμα και οι μόνιμοι διορισμοί – σταγόνα στον ωκεανό, παραπέμπονται στις καλένδες.

Όσο δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημά μας για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση με ταυτόχρονη κατάργηση του «νόμου Γαβρόγλου», η αδικία θα μας χτυπά την πόρτα με τη μία ή την άλλη μορφή.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι:

 • Κανένας αναπληρωτής δε θα μείνει εκτός πινάκων λόγω παραβόλου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή μη κατάθεσης της εξομοίωσης.
 • Θα διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση, με ευθύνη του Υπουργείου και των δομών του.
 • Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση θα λύσει τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών.
 • Καμία απόλυση αναπληρωτή, μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων, κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4589, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Δε θα επιτρέψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου! Όλοι για ένα και ένας για όλους!

Όλοι στη νέα κινητοποίηση την Τετάρτη, 8/7 στις 10.00 πμ στα γραφεία του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα)

ΤΟ  ΔΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ