Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 26/1/2021 

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 25 Γενάρη

 Πάρτε τώρα πίσω την Υπ. Απόφαση για την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών

Την άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 15/1 που αλλάζει την ώρα αποχώρησης των νηπίων (από τις 13.00 στις 13.10) από τα Νηπιαγωγεία, ζήτησαν με συγκέντρωση στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και σε άλλες πόλεις τη Δευτέρα 25/1 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και ο Σύλλογος μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και αρκετές συναδέλφισσες από τα νηπιαγωγεία της περιοχής μας. Με την ΥΑ η κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε το ωράριο των νηπιαγωγών κατά 1 ώρα την εβδομάδα μετά την αύξηση που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 κατά 2,5 -3,5 ώρες την εβδομάδα. https://www.youtube.com/watch?v=RkHgXGT1wNk&feature=youtu.be

Στη συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ, οι εκπρόσωποι ΣΕΠΕ της Αττικής κατήγγειλαν την απόφαση του υπουργείου αναδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα, στα οποία η κυβέρνηση επιλέγει να κλείνει τα μάτια, αλλά δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων αλλά και στις ίδιες τις οικογένειες.

Την ίδια ώρα που τα Νηπιαγωγεία λειτουργούν με ελλείψεις σε υποδομές με ανάγκες σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με τις Νηπιαγωγούς να τρέχουν και να μην φτάνουν στη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει το ωράριο τους, ως άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Υπ. Παιδείας Φίλη. https://www.youtube.com/watch?v=3z0NNzqXN7g&feature=youtu.be

Βρήκαμε για μια ακόμα φορά τις πόρτες του Υπ. Παιδείας κλειστές και από εκεί απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 28/1 στα Προπύλαια, μαζί με φοιτητές και μαθητές.

Συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί, συνεχίζουμε τον αγώνα με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας, παραμένουμε στο υπάρχον ωράριο, υπογράφουμε και στέλνουμε στο email του Συλλόγου το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων.

Συνεχίζουμε με συμμετοχή στο Συλλαλητήριο Πέμπτη 28/1 στη 13.00 ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που χτυπάει και τα Νηπιαγωγεία και Νηπιαγωγούς.

 Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, διεκδικούμε σύγχρονα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

ΤΟ ΔΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ