Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 177                                                  

Ν. Ιωνία 31/1/2021 

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και συμμετέχει στις αγωνιστικές δράσεις. Καλεί τα μέλη του, τους μαζικούς συνδικαλιστικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, να συντονίσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων:

Τετάρτη 3 Φλεβάρη και ώρα 9.00 π.μ.: Συμμετέχουμε στην Ημέρα Δράσης για την ΠΦΥ και στη συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής τηςΤρίτη 16 Φλεβάρη: Στηρίζουμε την 24ωρη πανελλαδική παν-υγειονομική απεργία, τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και την πορεία προς τη Βουλή

Οι καταγγελίες τους ενάντια στις κυβερνητικές ευθύνες για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που παρέχουν τα νοσηλευτικά τους καθήκοντα, ενάντια στη διαχρονική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενάντια στην έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές, είναι και δικές μας καταγγελίες.

Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και ξεσηκωμό!  Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Διορισμό ΟΛΩΝ των υποψήφιων Γενικών Γιατρών για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2019.
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας και  ικανοποίηση όλων των δίκαιων οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών  αιτημάτων  όλων των εργαζομένων  σ΄ αυτό.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Άμεση εύρεση λύσης στο διαφαινόμενο στεγαστικό πρόβλημα του Κέντρου Υγείας της Νέας Ιωνίας (επικείμενη λήξη της παράτασης ενοικιοστάσιου) ή άμεση εύρεση κατάλληλου κτηρίου για τη μετεγκατάστασή του για την απαραίτητη  διατήρηση της λειτουργίας του στην περιοχή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                     ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ