Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα ειδικά σχολεία

Φωτο: www.borgenmagazine.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 19/2/2021

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ παραβρέθηκε σήμερα 19/2/2021 στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από σωματεία Π.Ε. και ΕΛΜΕ και Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  της Αττικής  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής για την  εκρηκτική κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία, καθώς και  αντιπροσωπεία από τον  Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ  Αττικής και Νήσων

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες συνάδελφοι από Ειδικά σχολεία της Αττικής, που παραμένουν ανοιχτά με την πανδημία να καλπάζει και την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να μην έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια και υγιεινή. Μετέφεραν την αγωνία τους και την οργή τους για τις συνθήκες που επικρατούν, με την υγεία αυτών και των μαθητών τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.  

Η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης μετέφερε τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα Ειδικά Σχολεία,  με τις ελλείψεις σε αίθουσες, σε μέτρα προστασίας, σε προσωπικό, αλλά και τον συνωστισμό που επικρατεί κατά την μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία ή ταξί. Απαίτησε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις  για τις άμεσες ενέργειες που θα γίνουν, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που εδώ και καιρό διεκδικούν τα εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τις Ενώσεις των Γονέων και την Ομοσπονδία τους. Ο Διευθυντής, αν και δεν είχε «ακριβή» εικόνα  για τη λειτουργία των Ειδικών σχολείων, καθώς και για τις δύσκολες συνθήκες  που επικρατούν σε αυτά, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια το κράτος έχει στηρίξει ιδιαίτερα την Ειδική Αγωγή. Αυτή δηλαδή που οι μαθητές  αλλάζουν δάσκαλο κάθε χρόνο ή και μήνα, με ακατάλληλα κτίρια, με τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε κίνδυνο.

Από την πλευρά μας ξεκαθαρίσαμε  ότι δε θα επιτρέψουμε να παίζουν με την υγεία μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες κινητοποιήσεις μαζί με τις Ενώσεις των Γονέων, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

ΤΟ ΔΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ