Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” στην συγκέντρωση για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τα σχολεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 14/4/2021

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Την Τετάρτη 14 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. ο σύλλογός μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» μαζί με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συμμετείχε σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απαιτήσαμε μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα σχολεία.

Ζητήσαμε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και όχι με ατομική ευθύνη των γονιών, φορτώνοντας σε μαθητές και γονείς τη διάγνωση, την καταγραφή και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Απαιτήσαμε να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και να παρθούν μέτρα για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, με αντίστοιχες προσλήψεις, τόσο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας όσο και για την κάλυψη των μορφωτικών κενών που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα, μαζί και άλλα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν θύματα της πανδημίας και της κρίσης!

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις φωνές μας με τους γονείς, τους μαθητές, τους υγειονομικούς, με σωματεία και μαζικούς φορείς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να παλεύουμε για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, για δημόσια Υγεία, Παιδεία, για σχεδιασμό από την κυβέρνηση της λειτουργίας των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά με βάση τις ανάγκες μας.

ΌΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ σε πορεία με μουσικά δρώμενα που θα ξεκινήσει στις 11:00 από τη λαϊκή αγορά του Περισσού και θα καταλήξει στις 12:00 στο πάρκο της οδού Πάρσης (πρώην FLOCAFE) σε μουσική διαμαρτυρία.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ