Ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε το Πολυτεχνείο ’73 με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Μπλόκου Καλογρέζας

Ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε το Πολυτεχνείο ’73 με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Μπλόκου Καλογρέζας

Η φετινή απαγόρευση της πορείας για την επέτειο της δημοκρατικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ’73 οδήγησε πολιτικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία να αναζητήσουν εναλλακτικούς δρόμους απόδοσης φόρου τιμής. Έτσι αντιπροσωπείες της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κατέθεσαν στέφανα σε συμβολικούς χώρους των δήμων της Βόρειας Αθήνας, τηρουμένων των μέτρων ατομικής προστασίας.

Για τη Νέα Ιωνία αποφασίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (17/11) να τιμηθεί η αντιχουντική εξέγερση του Νοέμβρη ’73 με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας. Έτσι μέλη της Ν.Ε.Β.Α. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., παρουσία μελών της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νέας Ιωνίας κατέθεσε στέφανο και απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Toν στέφανο κατέθεσε ο βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών κ. Ζαχαριάδης, ενώ παρόντες μεταξύ της ολιγομελούς αντιπροσωπείας ήταν το μέλος της Πολιτικής γραμματείας κ. Λάμπρου, το μέλος της Ν.Ε.Β.Α. κ. Καρίγιαννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, κα Ακιανίδου και κ. Κανλής και το μέλος της Γραμματείας της “Ενότητας” κ. Χοτζόγλου.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr

Η εφημερίδα μας ρώτησε τους παρόντες για την φετινή απαγόρευση της πορείας και τον λόγο που κατέθεσαν στέφανο στο Μνημείο του Μπλόκου και μας απάντησαν:

Κώστας Ζαχαριάδης: τιμούμε αυτή την ιστορική μέρα, τα οράματα και τις αξίες του Πολυτεχνείου που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Φέτος είναι μια ειδική συνθήκη λόγω της πανδημίας γι’ αυτό δεν θα πάμε στην Πορεία. Το σύνθημα του Νοέμβρη ’73 για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία συμπληρώνεται με το καλύτερη δημόσια υγεία. Όλες μας οι προτάσεις και η κριτική μας είναι για να αντέξει το ΕΣΥ, για να παραμείνουν οι πολίτες υγιείς και να στηριχθούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν στηρίχτηκαν όπως έπρεπε το τελευταίο οκτάμηνο για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πάνος Λάμπρου: επιλέξαμε το Μνημείο του Μπλόκου γιατί έχει ένα συμβολισμό, αντίστοιχες εκδηλώσεις κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε όλη την Ελλάδα, σε αντίστοιχα σημεία δημοκρατικού και αντιφασιστικού συμβολισμού. Σήμερα τηρουμένων όλων των μέτρων, με την κεντρική εκδήλωση του κόμματός μας στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και με τις αντίστοιχες όπως εδώ, σπάμε την απαγόρευση της αυταρχικής και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Ν.Δ., αυτή την εκτροπή που επιχείρησε και υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία. Μια απαγόρευση που ένωσε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σ’ ένα κοινό μέτωπο όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, ενάντια σ’ αυτή τη βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Κυβέρνησης.

Λεωνίδας Καρίγιαννης: σήμερα όπου υπάρχει Μνημείο που δείχνει μια ιστορική συνέχεια των αγώνων των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας ενάντια στον φασισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αποφάσισε να καταθέσει στέφανα σε όλους τους δήμους του περιοχής ευθύνης της Ν.Ε.Β.Α.. Στη Νέα Ιωνία το Μνημείου του Μπλόκου μάς θυμίζει τις θυσίες του λαού της πόλης και συνδέει τους δημοκρατικούς αγώνες του παρελθόντος με το σήμερα που έχουμε μια κυβέρνηση ανάλγητη και η οποία προσπαθεί με αστυνομικές μεθόδους να υποβαθμίσει το Πολυτεχνείο.

Χρήστος Κανλής: είμαστε σήμερα εδώ γιατί αποτίουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες του Νοέμβρη του ’73,στους αγωνιστές που συνέβαλαν στην πτώση της δικτατορίας. Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο κάτω από ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ πήρε απόφαση να διοργανώσει σ’ όλη την Ελλάδα παρόμοιες ολιγομελείς εκδηλώσεις, τηρουμένων των μέτρων ατομικής προστασίας. Για μας τους Ιωνιώτες το Μνημείο του Μπλόκου συνδέει απόλυτα τους αγώνες της Αντίστασης ενάντια στο φασισμό και στους ναζί, με τους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας. Η απαγόρευση της πορείας από την κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, αλλά με την δημιουργία τεχνητής έντασης για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τις κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας και τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στην Οικονομία.

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ