Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Νέας Ιωνίας για το άνοιγμα των σχολείων

Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Νέα Ιωνία,ΤΚ 14234
Στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου Γονέων
e-mail:: 4odimotikosxoleioneasionias@gmail.com
facebook: Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας Αττικής

Νέα Ιωνία 26/5/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από 2,5 μήνες κλειστών σχολείων λόγω της πανδημίας, τα σχολεία μας ανοίγουν πάλι, με βάση την εισήγηση των ειδικών και την απόφαση της κυβέρνησης.

Όλο αυτό το διάστημα της αναμονής της είδησης για το άνοιγμα του Δημοτικού σχολείου, οι γονείς εξέφρασαν και εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, όχι τόσο για την ίδια την πανδημία και τις επιπτώσεις, αλλά για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία μας. Ούτως ή άλλως, στο θέμα της πανδημίας ακούμε τους ειδικούς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεδρίασε την Τετάρτη 13/5/2020 και από τη συζήτηση προέκυψαν μία σειρά ζητήματα τα οποία το Υπουργείο και ο Δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσουν προκειμένου να μην κινδυνεύσει η υγεία των παιδιών μας αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων.

Αναδείχθηκε περίτρανα η αξία της διεκδίκησης για μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων μας, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς αποδείχθηκε και πόσο αναγκαία είναι η οριστική λύση του ζητήματος αυτού.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τη Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο

  • Να εξασφαλιστεί ποσότητα αντισηπτικών τέτοια, που να μη λείψει από καμία αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.
  • Να εξασφαλιστούν κατάλληλες μάσκες, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, που θα διανεμηθούν σε όλα τα παιδιά.
  • Στοιχειώδης εκπαίδευση των παιδιών μας για τη χρήση του αντισηπτικού και της μάσκας.
  • Να εξασφαλιστεί η απόσταση του 1,5 μέτρου μέσα στην αίθουσα ανεξάρτητα από το μέγιστο όριο των 15 παιδιών ανά τάξη.
  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση και χρηματοδότηση ώστε να προσληφθεί μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων. Επισημαίνουμε την οδηγία των ειδικών, ότι σε κάθε διάλειμμα θα πρέπει να καθαρίζονται όλες οι επιφάνειες όλων των τάξεων, για την ασφάλεια των παιδιών μας! Ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από το Δήμο για το ζήτημα αυτό!
  • Να βρεθεί λύση στο ζήτημα της εργασίας πολλών γονιών, διότι δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο!
  • Να βρεθεί λύση ώστε να μην «μείνουν πίσω» τα παιδιά που λόγω ευπαθών ομάδων στην οικογένειά τους, δε θα προσέλθουν στο σχολείο! Να συνεχίσει η ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με μεγαλύτερη ενίσχυση των δασκάλων και των γονιών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, επαρκή και διαρκή σύνδεση στο ίντερνετ για όλες τις οικογένειες.

Καλούμε, όλα τα παραπάνω να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης, από όλους τους Συλλόγους Γονέων, από την Ένωση Γονέων αλλά και από τους δασκάλους και τους Διευθυντές των σχολείων.

Για το Δ.Σ
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ματθαίου Αλέξανδρος Προυτσάλης Χαράλαμπος

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ