Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας για τη μουσική διαμαρτυρία στη Νέα Ιωνία

«Μόρφωση – Υγεία – Ανθρώπινη ζωή»!

Αγωνιστική μουσική διαμαρτυρία οργάνωσαν το πρωί Σαββάτου 17 Απρίλη, σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης μας που διέσχισε πολλές συνοικίες της καλώντας σε αντίσταση και πάλη, για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού.

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – μόρφωση – υγεία – ανθρώπινη ζωή!» Το σύνθημα ακούστηκε ξανά και ξανά για να πάρει απάντηση η ηττοπάθεια και ο φόβος.

Και ένα άλλο: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη!»

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, με μουσικούς να παίζουν το “Bella Ciao” και στη πρώτη γραμμή μαθητές δημοτικού που σε πολύχρωμες πικέτες «έβγαζαν» όλο το δίκαιο θυμό τους: «Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, παιχνίδια!», «Κάτω η καραντίνα!» «Λιγότερη αστυνομία – περισσότερη Υγεία!», «Περισσότερα νοσοκομεία – καθόλου
τηλεκπαίδευση!»

Μπροστάρης, το πανό του «ΣΕΠΕ Γ. Σεφέρη», του σωματείου των δασκάλων της περιοχής, ζητώντας να πάψει το τηλε-μαρτύριο για τη νέα γενιά, να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. «Μόρφωση – Υγεία – Μόνιμη Εργασία – Καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» έγραφε το πανό του.

Ακολουθούσαν πανό άλλων φορέων: της Ενωσης ΕΒΕ Νέας Ιωνίας – «Είμαστε ένα click πριν το κλείσιμο – Πάρτε τώρα μέτρα στήριξης»!, του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ – «Με λίγους γιατρούς δε βγαίνει η πανδημία – κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία»!, του Συλλόγου Γυναικών της πόλης.

Στην κινητοποίηση – που οργανώθηκε μετά από σύσκεψη για την περαιτέρω οργάνωση της πάλης στην – καλούσαν άλλωστε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Ν. Ιωνίας), οι Σύλλογοι Γονέων 4ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας, το
παράρτημα ΕΣΥΝ Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωνικός Σύνδεσμος».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία της οδού Πάρσης.

Ο ομιλητής της συγκέντρωσης, πρόεδρος του «Σεφέρη» Κώστας Κατημερτζόγλου, ανέδειξε πολύ αναλυτικά τις οδυνηρές συνέπειες που φορτώνεται η εργατική – λαϊκή οικογένεια σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς της, όπως και ότι η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη, που φέτος αποκτά ακόμα πιο επίκαιρο χαρακτήρα.

Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ)

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ