Οι διαδικτυακές δράσεις και υπηρεσίες της “Ίριδα”

Σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «ΙΡΙΔΑ».
Πριγκηποννήσων 4, Νέα Ιωνία, 142 31
Τηλ: 210 2715660, 210 2715379, 210 2798380.
Φαξ: 210 2715855
E-mail: kpirida@yahoo.gr

To Κέντρο Πρόληψης «Ίριδα» κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, παραμένει δίπλα στους εξυπηρετούμενους του, παρέχοντας τις υπηρεσίες του και προσαρμόζοντας τις δράσεις του σε διαδικτυακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε ένας κύκλος διαδικτυακών ομιλιών που αφορούσε σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας ( εφηβεία, εξαρτήσεις, χρήση διαδικτύου και άγχος εξετάσεων/σχολικής επίδοσης) σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας. Ακόμη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Αγωγή Υγείας Π.Ε. Β’ Αθήνας, το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε σε εσπερίδα με θέμα «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία», έχοντας την παρουσίαση για την Ψυχική Ανθεκτικότητα των Γονέων.

Επιπλέον, κατόπιν προσκλήσεως των 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδελφείας, πραγματοποίησε διαδικτυακή παρέμβαση στους μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου για τις εξαρτήσεις, παράγοντες κινδύνου και προστασίας.

Στο πλαίσιο των ομάδων σε εβδομαδιαία βάση, έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις εφήβων με στόχο την ενίσχυση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων και παράλληλα υλοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις γονέων για θέματα επικοινωνίας στην οικογένεια.

Ακόμη, σε εβδομαδιαία βάση διεξάγεται διαδικτυακό εργαστήριο που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με στόχο την ενδυνάμωση και τη μεταξύ τους σύνδεση.

Τέλος, σε σταθερή βάση πραγματοποιούνται ραντεβού στήριξης για θέματα ψυχικής υγείας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες, τυχόν διευκρινήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Κέντρου, 2102715660 και 2102715379, καθώς και στην ιστοσελίδα www.kpirida.gr

Oι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.

Η Επιστημονική Ομάδα
Του Κ.Π. «ΊΡΙΔΑ»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ