Οι δημ. σύμβουλοι Νέας Ιωνίας κ.κ. Ιωάννου, Κανλής, Σκευοφύλαξ και Χριστοδούλου, μιλούν στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ για το πώς αντιμετωπίζουν την πανδημία

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της εφημερίδας μας με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας, γιατρούς κ.λ.π., προκειμένου να καταγράψουμε τις απόψεις τους για τη δύσκολη για όλες και όλους μας κατάσταση, που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, να πληροφορηθούμε πώς αντιμετωπίζουν οι ίδιοι το πρόβλημα και ποιο μήνυμα μεταφέρουν στην Ιωνιώτικη κοινωνία, μιλήσαμε ενδεικτικά με τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Ιωάννη Ιωάννου, Χρήστο Κανλή, Σωτήριο Σκευοφύλακα και Βασίλειο Χριστοδούλου, οι οποίοι δήλωσαν τα ακόλουθα:

Ιωάννης Ιωάννου, (Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής»)

Ιωάννης Ιωάννου, (Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής»): «Όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εγώ προσέχω όσο μπορώ πιο πολύ, δεν κάνω περιττές μετακινήσεις και χρησιμοποιώ μάσκες προστασίας, γάντια και αντισηπτικά σκευάσματα. Σε ό,τι αφορά στον Ο.Π.Α.Ν., θεωρώ πως κλείσαμε έγκαιρα όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και έχουμε αναστείλει γενικότερα όλες τις δραστηριότητές μας. Επίσης, θα ήθελα να πω προς όλους τους δημότες μας πως πρέπει να προσέχουν ακόμη περισσότερο, να προσέχουν στις αναγκαστικές μετακινήσεις τους, να ακολουθούνε πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας και των επίσημων επιστημονικών φορέων της, να μην παραβιάζουν τις οδηγίες που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), καθώς η κατάσταση παραμένει ανησυχητική. Ελπίζω πως η στάση όλων μας θα βοηθήσει στο να ξεπεράσουμε την πανδημία.».

Χρήστος Κανλής, (Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»)

Χρήστος Κανλής, (Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»): «Η υγειονομική κρίση του Κοροναϊού έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχει αλλάξει τις καθημερινές μας, αλλά και τις εργασιακές μας συνήθειες. Αρχικά συνιστώ ψυχραιμία σε όλους. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε με καθαρό μυαλό τις απαιτήσεις τις εποχής. Στο υγειονομικό κομμάτι φαίνεται πως στην  Ελλάδα τα κρούσματα είναι στα γνωστά επίπεδα της απλής γρίπης, οπότε δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε, αλλά απαιτείται να επαγρυπνούμε. Ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, που έχουμε πληροφορηθεί, κρατάμε τις αποστάσεις όταν χρειαστεί να είμαστε σε εξωτερικό περιβάλλον και μένουμε σπίτι.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, από ό,τι μας έχουν πληροφορήσει οι εργαζόμενοι, λειτουργεί στην κατεύθυνση της βοήθειας στο σπίτι προς μοναχικούς ανθρώπους και ηλικιωμένους. Θεωρώ πως οι πολίτες  ενεργοποίησαν λειτουργίες αυτοπροστασίας και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Με ανησυχεί το γεγονός πως η κυβέρνηση  υστερεί σε αποφάσεις κοινωνικού και οικονομικού χαρακτήρα, και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα τον επόμενο καιρό. Έχει καθηλώσει όλη την ελληνική κοινωνία εντός τεσσάρων τοίχων, χωρίς να της παρέχει τις οικονομικές καλύψεις για να μπορέσει να το υποστηρίξει.

Εμείς, ως δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ανακούφιση των δημοτών και εργαζομένων. Ζητήσαμε, επίσης, από τη Δημοτική Αρχή ένα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εκφραστούν όλες οι απόψεις και  να έχει ο Δήμος τη μέγιστη προσφορά βοήθειας. Επίσης, ζητήσαμε τη δημιουργία επιτροπής από παρατάξεις και φορείς της πόλης, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την πορεία των παροχών, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες.

Καταλήγοντας, απευθυνόμενους προς τους συμπολίτες μας, επισημαίνω πως: Μένουμε σπίτι, όσο είναι εφικτό, κρατάμε κανόνες προστασίας και υγιεινής, είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους το έχουν ανάγκη, πάντα τηρώντας κανόνες ασφαλείας, προτείνουμε και περιμένουμε τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής για κοινή πορεία αυτήν την κρίσιμη περίοδο και απαιτούμε με ψυχραιμία και ρεαλισμό ένα πιο γενναιόδωρο και ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας, γιατί είναι παραπάνω από απαραίτητο.».

Σωτήριος Σκευοφύλαξ, (Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»)

Σωτήριος Σκευοφύλαξ, (Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»): «Εμείς οικογενειακώς βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αποφεύγουμε εντελώς τις άσκοπες μετακινήσεις. Πλέον βγαίνουμε για τα απολύτως απαραίτητα. Περισσότερο λειτουργούμε για οτιδήποτε χρειαστούμε μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών, ακόμη και για αγορές από σούπερ μάρκετ. Και βρισκόμαστε σε μία κατάσταση προσπαθώντας να διαφυλάξουμε όχι μόνον τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας. Επειδή η οικογένεια έχει και υπερήλικους, προσπαθούμε να προστατευτούμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Σίγουρα ανησυχούμε με την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά νομίζω πως ήταν κάτι αναμενόμενο, που το περιμέναμε.

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου έχω να πω, αν και νομίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία το πράττει: Μείνετε σπίτι. Τίποτε άλλο. Αυστηρά, λοιπόν, μείνετε σπίτι και εκμεταλλευτείτε στο έπακρον όποια δυνατότητα παροχών δίνει ο Δήμος.».

Βασίλειος Χριστοδούλου, (Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»)

Βασίλειος Χριστοδούλου, (Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»): «Πρόληψη, πρόληψη και πρόληψη. Ακούμε τους ειδικούς, ακούμε τους επιστήμονες. Αποφεύγουμε να δίνουμε βάση σε διάφορα δημοσιεύματα στο Facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε αφερέγγυα ειδησεογραφικά «site». Δυστυχώς, κάποιες φορές δεν είναι αληθή όλα όσα αναπαράγονται, διότι συνήθως δεν προέρχονται από επιστήμονες. Προσωπικά, προτιμώ να ακούω ανθρώπους οι οποίοι έχουν τη δέουσα επιστημονική κατάρτιση και την πλήρη γνώση του αντικειμένου τους και λαμβάνω τα ανάλογα μέτρα προστασίας.

Στους συμπολίτες μου αυτή τη δύσκολη περίοδο θα έλεγα πως: Ακούμε τους επιστήμονες, κάνουμε υπομονή, δεν πανικοβαλλόμαστε και προλαμβάνουμε τα χειρότερα μένοντας σπίτι.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ