Οι δράσεις Νοεμβρίου του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπητά μας μέλη και δημότες των δήμων ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Το Ενιαίο Παράρτημά μας συνεχώς φροντίζει να εμπλουτίζει τις καθιερωμένες ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίες δράσεις του με νέες δράσεις για τις οποίες σύντομα θα σας ενημερώσουμε.

Σας προτρέπουμε να κλείσετε τα ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις, να δεχτείτε ιατρικές συμβουλές, διατροφικές και ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας.

Μαζί με αυτούς οι εθελοντές μας στηρίζουν την Γραμματειακή και Οργανωτική δομή μας για να διευκολύνουν σε καθημερινή βάση τις ανωτέρω δράσεις και τα τηλεφωνικά ραντεβού, στηρίζοντας όλο το πρόγραμμα

Δέχονται με ραντεβού

  • ΤEST PAP – Ιατρικές οδηγίες

Μπακαλιάνου Κωνσταντίνα Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών ημέρα Δευτέρα και ώρα10.00 π.μ – και εναλλακτικά 13.00-15.00.μμ

  • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος οι γνωστοί σας Δερματολόγοι – Αφροδισιολόγοι

α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 π.μ

  • ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Σπανού Ευαγγελία, Eπιστημονικός Συνεργάτης στη κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του ΓΝΑ «Λαϊκό».

Παθήσεις πεπτικού, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου και άλλων κακοηθειών. Θεραπευτική, διατροφική προσαρμογή.

Δέχεται ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30-14.30.

  • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Κωσταντινίδου Μαρία, Τμήμα Διατροφής, Γ.Ν. Ν. Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο” – Πατησίων. Διατροφική και συμβουλευτική υποστήριξη. Δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00-19.30.

  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

α) Καραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 – 15.00 .

β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Σάββατο και ώρα 12.30 – 15.00 ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους.

  • ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός – Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ:
Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τους δέχεται ιατρός αλγολόγος αναισθησιολόγος, προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ – ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.

Υπεύθυνη η κυρία Εύη Αλεξοπούλου βραχνού Δ/ντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος -ιατρείου θεραπείας πόνου & Παρηγορικής φροντίδας Αντικαρκινικού -ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Απευθύνουμε έγκληση στους αιμοδότες να ενισχύσουν ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ που ιδρύσαμε στο Γ.Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» διότι παρουσιάζονται κατά διαστήματα αιφνίδιες έκτακτες ανάγκες.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» ή σε όποιο Νοσοκομείο εξυπηρετούνται και να δίνουν αίμα για την Τράπεζα αίματος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε.

Διαχειριστής της τράπεζας αίματος το μέλος και ειδικός συνεργάτης μας κύριος Γιάννης Οικονομίδης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Στις 10 Νοεμβρίου και από ώρα 10 – 2 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ του Δήμου Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΚΜ – ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου και με την ευγενική χορηγία του ΙΑΣΙΟΥ θεραπευτηρίου Καλλιθέας με τίτλο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ θα πραγματοποιηθούν για τα μέλη των ΚΑΠΗ προληπτικές εξετάσεις (ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 20 Νοεμβρίου μέλη του Παραρτήματος μας φίλοι και μέλη του Δ.Σ. συμμετέχουν στο 2ο Επιστημονικό πολιτισμικό αναπτυξιακό φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής φιλίας που διεξάγεται στο Κάιρο – Αλεξάνδρεια. Το Παράρτημα μας θα εκπροσωπήσει την Ε.Α.Ε. στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17/11 στο συνεδριακό κέντρο της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Στα πλαίσια της συνεργασίας μας για κοινές δράσεις με τις Δ/νσεις Κοινωνικής πολιτικής των Δήμων χωρικής αρμοδιότητας του, το Δ.Σ. του παραρτήματος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους Δημάρχους ή αρμόδιους Αντιδημάρχους των δήμων αυτών εντός του Νοεμβρίου.

Ήδη μετείχε σε συσκέψεις της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας προτείνοντας την συμμετοχή του σε κοινές θεσμικές δράσεις υγείας που θα πραγματοποιηθούν εντός του Νοεμβρίου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας. Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ., ώρες λειτουργίας των γραφείων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ ΤΗΣ Ε.Α.Ε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ