Οι δράσεις Οκτωβρίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπητά μας μέλη και δημότες των δήμων ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Το Ενιαίο Παράρτημά μας ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι από 9 Σεπτεμβρίου, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις καθιερωμένες ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίες δράσεις του με νέες δράσεις. Σας προτρέπουμε να κλείσετε τα ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις, να δεχτείτε ιατρικές συμβουλές, διατροφικές και ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας. Μαζί με αυτούς οι εθελοντές μας στηρίζουν την Γραμματειακή και Οργανωτική δομή μας για να διευκολύνουν σε καθημερινή βάση τις ανωτέρω δράσεις και τα τηλεφωνικά ραντεβού, στηρίζοντας όλο το πρόγραμμα

Δέχονται με ραντεβού.

ΤEST PAP: Ιατρικές οδηγίες
β)Μπακαλιάνου Κωνσταντίνα  Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών ημέρα Δευτέρα και ώρα10.00 π.μ – και εναλλακτικά 13.00-15.00.μμ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος οι γνωστοί σας Δερματολόγοι – Αφροδισιολόγοι
α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.
β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 π.μ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ
Σπανού Ευαγγελία, Eπιστημονικός Συνεργάτης στη κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του ΓΝΑ “Λαϊκό”.
Παθήσεις πεπτικού, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου, και άλλων κακοηθειών. Θεραπευτική, διατροφική προσαρμογή. Δέχεται ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30-14.30.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Κωσταντινίδου Μαρία, Τμήμα Διατροφής, Γ.Ν. Ν.Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο” – Πατησίων. Διατροφική και συμβουλευτική υποστήριξη. Δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00-19.30.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
α) Καραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00  -15.00.
β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Σάββατο και ώρα 12 .30- 14.30 ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός – Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ:
Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τους δέχεται ιατρός αλγολόγος αναισθησιολόγος,  προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ – ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.
Υπεύθυνη η κυρία Εύη Αλεξοπούλου βραχνού Δ/ντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος – ιατρείου θεραπείας πόνου & Παρηγορικής φροντίδας Αντικαρκινικού – ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών “Αγιος Σάββας”.

ΕΝΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Παρέχεται από εθελόντριες Νοσηλεύτριες του Παραρτήματος μας σε ογκολογικούς ασθενείς (κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ιατρού) τους.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Απευθύνουμε έγκληση στους αιμοδότες να ενισχύσουν ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ που ιδρύσαμε στο Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ “ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ” διότι παρουσιάζονται κατά διαστήματα αιφνίδιες έκτακτες ανάγκες. Οσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ” ή σε όποιο Νοσοκομείο εξυπηρετούνται και να δίνουν αίμα για την Τράπεζα αίματος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α Ε. Διαχειριστής της τράπεζας αίματος το μέλος και ειδικός συνεργάτης μας κύριος Γιάννης Οικονομίδης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
Στις 21 Οκτωβρίου και ώρα 17.30μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας κατόπιν προσκλήσεως προς τον Επιστημονικό Σύλλογο Τεχνιτών ασφαλείας Ελλάδος συνδιοργανώνουμε εσπερίδα για την πρόληψη και ασφάλεια της υγείας από διακεκριμμένους επιστήμονες μέλη του Σ.Τ.Α.Ε, με τίτλο “Η ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί με αναρτήσεις μας σε επόμενο χρόνο.

Η Διευθύντρια σπουδών του Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA» κα Φωτεινή Γκανταλλά φίλη της Ε.Α.Ε στα πλαίσια της ευεργετικής επίδρασης του χορού στην σωματική και ψυχική υγεία προτίθεται και προσφέρει δωρεάν να διεξάγει στον χώρο των γραφείων του Παραρτήματος μας 2ωρα ή 3ωρα σεμινάρια σε μέλη μας τον μήνα Οκτώβριο με την αναγνωρισμένη μέθοδο διδασκαλίας «GADALA».

Τα σεμινάρια με περιορισμένο αριθμό θα διεξαχθούν στις ημερομηνίες 19/10 από ώρα 6-9μμ και 23/10 από ώρα 6-9 μμ. Οι ενδιαφερόμενες μέλη μας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραμματεία μας για περισσότερες πληροφορίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από 28 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου μέλη του Παραρτήματος μας συμμετέχουν με μέλη του Ελληνορωσικού Συνδέσμου φιλίας και συνεργασίας σε ταξίδι πολιτιστικού ενδιαφέροντος με προορισμό την Μόσχα και Αγία Πετρουπολη. Στα πλαίσια αυτά θα παρακολουθήσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και διαλέξεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας. Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. ώρες λειτουργίας των γραφείων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ ΤΗΣ Ε.Α.Ε

 

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ