Οι ερωτήσεις της “Ενότητας” στη 17η Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

Σας στέλνουμε γραπτές ερωτήσεις για την 17η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας.

Εκτός από αυτές θα διατυπωθούν (προφορικά) και άλλες στο πλαίσιο των ερωτήσεων πριν την έναρξη της διαδικασίας συζήτησης των τακτικών θεμάτων. 

Η πολιτική επικαιρότητα στον Δήμο Νέας Ιωνίας έχει φέρει στο προσκήνιο πολλά και σημαντικά θέματα για τα οποία θα ερωτηθεί η δημοτική αρχή.

Παρακαλούμε τη δημοτική αρχή για τις γραπτές απαντήσεις της, στις γραπτές ερωτήσεις, ώστε να ενημερώσουμε, με επίσημο τρόπο,  τους δημότες οι οποίοι θέτουν τα ερωτήματα.

Με εκτίμηση,
Δημοτική Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”


Νέα Ιωνία Αττικής, 22 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς την Δήμαρχο, τους αρμόδιους  αντιδημάρχους, προέδρους νομικών προσώπων και δημοτικούς συμβούλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

Οι χώροι άθλησης και οι παιδικές χαρές της Νέας Ιωνίας παραμένουν σε μη (πλήρως) λειτουργική κατάσταση  από τον Μάρτιο.

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που διήρκησαν χρονική περίοδο δύο μηνών αύξησαν την ανάγκη των δημοτών για εκγύμναση και συμμετοχή σε πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα που πληρούν τους κανόνες υγιεινής.

Οι χώροι άθλησης του Δήμου παραδίδονται τμηματικά για χρήση στους δημότες παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έχουν παραδώσει επίσημα τους αντίστοιχους χώρους τους προς χρήση των δημοτών.

Προτείνουμε στην δημοτική αρχή

  1. να ορίσει χρονοδιάγραμμα πλήρους και ασφαλής επαναλειτουργίας των δομών του ΟΠΑΝ,
  2. να ορίσει χρονοδιάγραμμα πλήρους και ασφαλής επαναλειτουργίας των παιδικών χαρών με ταυτόχρονη παρουσία της δημοτικής αστυνομίας ή άλλου ορισμένου δημοτικού υπαλλήλου που θα υπενθυμίζει στους επισκέπτες δημότες ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.
  3. Να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο επαναλειτουργίας.

Ρωτάμε την Δήμαρχο:

  1. Ποιες επισκευές ή αναβαθμίσεις έγιναν στους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ το χρονικό διάστημα των δύο μηνών που είχε απαγορευτεί η λειτουργία τους και υπήρχε χρόνος για  ουσιαστικές παρεμβάσεις ;
  2. Ποιες επισκευές ή αναβαθμίσεις έγιναν στις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ το χρονικό διάστημα των δύο μηνών που είχε απαγορευτεί η λειτουργία τους ;
  3. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα πλήρους και ασφαλής επαναλειτουργίας των παραπάνω δομών (χώροι άθλησης και παιδικές χαρές) ;
  4. Ποια θα είναι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής κατά την επαναλειτουργία των παραπάνω δομών (χώροι άθλησης και παιδικές χαρές) ;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η:  ΣΗΜΑΝΣΗ  ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ  STOP  ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ  ΤΩΝ  ΟΔΩΝ  ΕΛ  ΑΛΑΜΕΙΝ  ΚΑΙ  ΣΜΥΡΝΗΣ

Στη συμβολή των οδών Ελ Αλαμέιν και Σμύρνης υπάρχει, μεγάλη  πινακίδα σήμανσης STOP, με σκοπό να προειδοποιεί τους οδηγούς που κινούνται στην οδό Ελ Αλαμέιν προς την οδό Σμύρνης.

Δυστυχώς η πινακίδα σήμανσης STOP, αν και μεγάλη σε μέγεθος , δεν είναι ικανή να αποτρέψει τα τροχαία ατυχήματα τα οποία έχουν μεγάλη συχνότητα στην εμφάνιση τους και έχουν αναστατώσει τους κατοίκους.

Προτείνουμε στην δημοτική αρχή:

  1. να βαφτεί στο  οδόστρωμα, με κίτρινο χρώμα, η λέξη STOP, λίγο πριν το σημείο της συμβολής των δύο δρόμων ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για την επικινδυνότητα του σημείου και
  2. να μπει δεύτερη πινακίδα σήμανσης STOP, λίγα μέτρα πριν την πρώτη, ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για την επικινδυνότητα του σημείου.

Ρωτάμε την Δήμαρχο:

ποιές είναι οι ενέργειες που προτίθεται να πράξει ώστε να λύσει το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Παρακαλούμε για τις γραπτές σας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΙΛΙΑΝ ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ
ΟΛΓΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ
ΟΛΓΑ ΑΚΙΑΝΙΔΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ