Οι προσεχείς, μουσικές εκδηλώσεις στο “Πέραν”

«Ας πάν’ να ιδούν τα μάτια μου»
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΝ
Τραγούδια και σκοποί της Στεριανής Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στο τοπικό χρώμα της Πελοποννήσου, παρουσιασμένα από έξι μουσικούς που ασχολούνται με το δημοτικό ύφος.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα παιχτούν κάποια χαρακτηριστικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, που θα παρουσιάζουν το χαρακτηριστικό τοπικό ύφος. Στη συνέχεια ακολουθεί καθαρόαιμο δημοτικό γλέντι με τραγούδια και χορούς της Στεριανής Ελλάδας.

Κλαρίνο: Κώστας Κοπανιτσάνος
Λαούτο: Κωστής Καλαϊτζάκης
Τσίμπαλο: Κλέαρχος Κορκόβελος
Κρουστά: Νεκτάριος Πάλμος
Τραγουδούν: Πέτρος Ανδρουτσόπουλος, Πολυτίμη Τόλη
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο
ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
Στα απομακρυσμένα από τη σκηνή τραπέζια δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου.

Ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους του παραδοσιακού και ρεμπέτικου τραγουδιού.
Το μουσικό σχήμα “Κανελόριζα” δημιουργήθηκε το 2016, με σκοπό τη μελέτη και την περαιτέρω συνέχιση  της ελληνικής μουσικής παράδοσης και κληρονομιάς. Κατευθυντήρια γραμμή του σχήματος είναι η αγάπη και το πάθος για το παραδοσιακό  τραγούδι από περιοχές του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, μέσα από μια προσωπική προσέγγιση ερμηνείας και ενορχήστρωσης.

Λουκία Γκαρδιακού: Ακορντεόν, τραγούδι
Χριστίνα Κυπρίδου: Μπεντίρ, τραγούδι
Βασιλική Παρασκευοπούλου: Κανονάκι, τραγούδι
Αθανασία Κανελλοπούλου: Λάφτα

Είσοδος: 4 ευρώ/άτομο
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

Ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα με τραγούδια της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού, το οποίο παρουσιάζεται από τέσσερεις ταλαντούχους καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς: Χριστίνα Μιχαλάκη στο τραγούδι, Αλέξανδρος Κουβέλης στο μπουζούκι και στο τραγούδι, Κώστας Αραβαντινός στην κιθάρα και στο τραγούδι και Δημήτρης Παπαδάμης στο ακορντεόν.

Τραγούδια που άφησαν εποχή των Καζαντζίδη, Γαβαλά, Αγγελόπουλου, Διονυσίου, Πόλυς Πάνου, Αλεξίου, Βιτάλη, Γλυκερίας, Νταλάρα αλλά και άλλα, θα απογειώνουν το κέφι κάθε Πέμπτη.

Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο, ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
Στα απομακρυσμένα από τη σκηνή τραπέζια δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου, διατίθεται μενού με 15 ευρώ το άτομο και απεριόριστη κατανάλωση οίνου.

Ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Γιώργος Κωτσίνης και το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στις 15.30, τιμούν την προσφορά του σπουδαίου συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή Γιώργου Παπαϊσιδώρου ή Παπασιδέρη στην παραδοσιακή μας μουσική, με μια γιορτή του δημοτικού τραγουδιού.

Στον Παπασιδέρη (1902-1977), οφείλουμε την καταγραφή και, συνεπώς, τη διάσωση δεκάδων δημοτικών μας τραγουδιών. Επίσης, του οφείλουμε την ανακάλυψη και ανάδειξη μουσικών όπως ο Γιώργος Κόρος, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, η Σοφία Κολλητήρη, η Τασία Βέρρα κ.ά. Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το 1928, ήταν ένας αμανές («έχω πολλά παράπονα / στο στήθος μου γραμμένα / πότε θα ‘ρθεί αυτή η στιγμή / να στα πω ένα- ένα»),
το οποίο συμπεριλαμβανόταν στον πρώτο του δίσκο, που κυκλοφόρησε το 1929.
Είσοδος: εισιτήριο 5,00 ευρώ/άτομο / ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ το άτομο
Κρατήσεις: 210-25.33.896
Στα απομακρυσμένα από τη σκηνή τραπέζια δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Στα απομακρυσμένα από τη σκηνή τραπέζια (με πράσινο χρώμα, δεξιά στην κάτοψη) δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου, γιά όλα τα προγράμματα.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ