Ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας “Αμφίδρομες Ματιές”

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΜΦΙΔΡΟΜΕΣ ΜΑΤΙΕΣ»

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου, όλες τις ημέρες της λειτουργίας της, η φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Αμφίδρομες Ματιές», που διοργάνωσε η Φωτογραφική Ομάδα Νέας Ιωνίας, με την υποστήριξη του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναιτώλιο», στην Αλσούπολη.

Στην εξαιρετική αυτή φωτογραφική έκθεση, την οποία επιμελήθηκε και συντόνισε ο κ. Άγγελος Νικολόπουλος, συμμετείχαν με έργα τους κατά αλφαβητική σειρά (σε παρένθεση ο τίτλος της θεματικής τους) οι κ.κ.: Άκης Αηδόνης ([Εικ]αστικό τοπίο), Νάσος Βασιλογιάννης (Θάλασσα), Βιργινία Καλύβα (Βλέμμα στην πόλη), Νέλλη Κρητικοπούλου (Στιγμιότυπα), Αλέκα Μάνθου (Λουθία), Αλέκος Μοριανόπουλος (Μνήμης Σήμα), Άγγελος Νικολόπουλος (Απλότητα), Γιάννης Οικονόμου (Τόποι και Παρουσίες), Κώστας Παναγιωτόπουλος (Τοπιογραφία) και Χρίστος Παπαναστασίου (Υπόσχεση).

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής (12/4) και στη διάρκειά τους ο κ. Άγγελος Νικολόπουλος ανακοίνωσε τους εκθέτες, τους οποίους κάλεσε έναν-έναν και αναφέρθηκε συνοπτικά σε όλους τους εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων των πολυπληθών επισκεπτών.

Επίσης, εξαιρετικές ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη φωτογραφική έκθεση: «Αμφίδρομες ματιές». Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου (13/4) οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία αξιόλογη συναυλία Blues, με τους κ.κ. Χρατς Αλτουνιάν στη φωνή και στην κιθάρα και Γιώργο Ζαρκαδούλια στη ντραμς, ενώ το απόγευμα της Κυριακής (14/4) ο γνωστός Ιωνιώτης φωτογράφος, κ. Πέτρος Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στην ταξιδιωτική φωτογραφία, παρουσιάζοντας ενδεικτικές δουλειές του και μιλώντας για τις δικές του προσεγγίσεις στο θέμα. Επιπλέον, όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης προβλήθηκαν ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για τη φωτογραφία και τους ανθρώπους της.

Μιλώντας στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» ο κ. Άγγελος Νικολόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Εδώ και δύο χρόνια έχουμε οργανώσει τη Φωτογραφική Ομάδα Νέας Ιωνίας, που αποτελείται από έναν πυρήνα φωτογράφων, οι οποίοι κάθε φορά δημιουργούμε κάποιες θεματικές ενότητες. Συνήθως συνεργαζόμαστε γύρω στα δέκα άτομα για να μπορούμε να συντονιζόμαστε και να λειτουργούμε πιο σωστά. Για το μέλλον σκεφτόμαστε να υλοποιήσουμε και άλλα πράγματα Το θέμα της προηγούμενης χρονιάς ήταν: «Νέα Ιωνία – Το Χθες το Σήμερα» και φέτος έχουμε κάνει τη θεματική: «Αμφίδρομες Ματιές». Μέσα από τις φωτογραφίες προσπαθούμε να προκαλέσουμε το βλέμμα του θεατή να βρει το δικό μας και να έχουμε έναν οπτικό διάλογο, έναν προβληματισμό, μία διασκέδαση ανάλογα με την εκάστοτε θεματολογία μας. Στην έκθεση αυτή έχουμε δέκα διαφορετικές θεματικές, που καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων, δηλαδή, μπορεί να είναι: Θάλασσα, τοπιογραφία, εικαστικό τοπίο, αστικό τοπίο, φωτογραφία δρόμου έως «μίνιμαλ» φωτογραφίες που έχουμε, και με την κάθε μία στοχεύουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του θεατή.».

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και Υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, κ. Δημήτρης Γεωργούδης, μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Εγώ έχω να πω ότι με τον Άγγελο Νικολόπουλο γνωριστήκαμε πριν από δύο χρόνια. Είχε τηλεφωνήσει κάποια στιγμή στον Ο.Π.Α.Ν. για να έχουμε μια επαφή και μια συνεργασία. Με τον Άγγελο όλο αυτό το διάστημα κάνουμε κάποιες συζητήσεις για τα πολιτιστικά θέματα και μας έχει δώσει πάρα πολλές ιδέες, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και συνεχίζει ακόμη να είναι δίπλα μας. Προσωπικά τον ευχαριστώ πάρα-πάρα πολύ. Πραγματικά είναι αξιολογότατος άνθρωπος, ο οποίος με ό,τι καταπιάνεται το κάνει πάρα πολύ καλά.».

 

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ