Ολοκληρώθηκε το 30ό Τουρνουά Σκακιού της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 30ο Τουρνουά Σκακιού της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (16/6), στον χώρο του Εντευκτηρίου του Πολιτιστικού Κέντρου του συλλόγου, με τη συμμετοχή 123 αθλητών και αθλητριών (105 παιδιών όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και 18 γονέων, από τη Νέα Ιωνία και άλλους γειτονικούς Δήμους), στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος περιηγήθηκε των αγωνιστικών τραπεζιών και παρακολούθησε κάποιους από τους αγώνες.

Αξίζει να αναφερθεί πως προπονητής της σκακιστικής ομάδας της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας ήταν ο κ. Κυριάκος Γρυπαίος, ενώ το τουρνουά διεύθυναν ως επικεφαλής οι διαιτητές κ.κ. Νικόλαος Μπάλσης και Ανδρέας Κονδύλης, καθώς και οι διαιτητές κ.κ. Αντώνης Αμπατζής, Γεώργιος Καραογλάνογλου, Χριστίνα Λαγουμιτζή, Χρήστος και Θωμάς Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Τριανταφύλλης και Αθανάσιος Χασαλεύρης.

Στη συνέχεια, το μεσημέρι της Κυριακής, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του τουρνουά και την εξαγωγή των επίσημων αποτελεσμάτων, η δράση μεταφέρθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, όπου σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων στους διακριθέντες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αναμνηστικά μετάλλια δόθηκαν σε όλες και όλους όσοι συμμετείχαν στους αγώνες.


Ο κ. ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, κ. Χάρης Σαπουντζάκης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Κλείνει 30 χρόνια η Σκακιστική Εποποιία μας. Είχαν προηγηθεί 5-6 χρόνια αναγνωριστικά, αλλά από το 1990 και μετά το σκακιστικό τμήμα της Ενώσεως Σπάρτης απογειώθηκε. Ηθικός αυτουργός γι’ αυτό το πέταγμα το τεράστιο είναι ένας: Νίκος Χατόγλου. Λιγομίλητος, αποφεύγει πολύ τις δημόσιες σχέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, με ορατό αποτέλεσμα τη σημερινή συνάντηση. Στην πορεία, αυτό το βήμα ξεκίνησε από τη νηπιακή του ηλικία, πέρασε δυο-δυο τις τάξεις στο Δημοτικό, πήγε στο Γυμνάσιο, έφτασε στο Λύκειο, πήγε στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις. Εννοώ τα επιτεύγματά του, τα πρωταθλήματα που πήρε, άνοδος στη Β΄ Εθνική Κατηγορία, στείλαμε παιδί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι νεανικές μας ηλικίες σάρωσαν πρωταθλήματα, κύπελλα, μετάλλια (δεν τα ξέρω όλα) Αττικής, Ελλάδας και περιχώρων. Μέσα σε 30 χρόνια η Ένωση Σπάρτης είναι σωματείο στο σκάκι, που διακρίνεται πέρα από όλα τα άλλα και για το ήθος.», ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε προς όλες και όλους: «Καλό καλοκαίρι», και προς τη σκακιστική ομάδα του συλλόγου: «Του χρόνου να αγωνίζεται στην Α’ Εθνική Κατηγορία».


ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές, τις οποίες έκαναν, κατά σειρά: η νεοεκλεγείσα επόμενη Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Βασίλειος Χριστοδούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) και Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Χρήστος Γκορίτσας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι (στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο) με την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ.κ. Χάρης Λάμπρου και Σοφία Ναϊσίδου, η Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Ξένια Παλλιόγλου, η Ταμίας της «Ένωσης» κ. Βασιλεία Ζαχαράκη, και τα μέλη της κ.κ. κ. Σίμος Ιντζόγλου και Ελισάβετ Παναγιωτάκη, καθώς και ο γιατρός των αγώνων κ. Νίκος Αδρασκέλας.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε πως στην παρουσίαση των νικητών και στις απονομές συνέβαλαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ.κ. Νίκος Χατόγλου, Κοσμάς Χατόγλου και Σταύρος Παπαγερασίμου αντίστοιχα, ενώ τα αναλυτικά τελικά αποτελέσματα του τουρνουά έχουν ως ακολούθως:

                       ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
30ης ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΚΑΚΙ 16/6/2019
ΝΗΠΙΑ 2013-2014       ΣΧΟΛΗ
1ος ΚΕΡΑΜΙΩΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 5 ΠΡΟΣΧΟΛ.ΒΗΜΑΤΑ
2ος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΟΣ
3ος ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΤΑΧΗΡ ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΡΥΣΟ 2 W 14ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Α  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  2012       ΣΧΟΛΗ
ΣΦΥΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ       ΧΡΥΣΟ + ΚΥΠΕΛΛΟ 5 W 1ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
2ος ΓΑΙΤΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 15ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
3ος ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 4 ΣΑΝ ΖΟΖΕΦ   (ΠΕΥΚΗ)
Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2011       ΣΧΟΛΗ
1ος ΤΣΟΜΛΕΚΤΣΟΓΛΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 5 128 ΑΘΗΝΩΝ
ΕΛΤΑΧΙΡ ΕΚΤΩΡΑΣ                   ΧΡΥΣΟ+ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 6ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
3ος ΤΖΑΘΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 4 145 ΑΘΗΝΩΝ
Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2010       ΣΧΟΛΗ
1ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 4,5 7ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
2ος ΜΠΑΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 1ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3ος ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΚΙΝΟ 3,5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΙΡΟΗ ΧΡΥΣΟ 3,5 W 1ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2009       ΣΧΟΛΗ
1ος ΜΠΕΡΒΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 5 1ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
2ος ΣΦΥΡΑΚΗΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ – ΕΦΡΑΙΜ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 1ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
3ος ΝΙΚΗΦΟΡΙΑΔΗΣ  ΕΚΤΩΡΑΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 3,5 1ο ΠΕΥΚΗΣ
ΧΕΛΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟ 3 W 4ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2008       ΣΧΟΛΗ
1ος ΖΑΒΑΛΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – ΝΙΚΟΛ. ΚΥΠΕΛΛΟ 5 4ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
2ος ΣΤΡΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 2ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
3ος ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 3 2ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΚΟΥΤΑΤΛΙΑΡΗ ΔΑΝΑΗ ΧΡΥΣΟ 2 W 2ο ΜΕΤ/ΣΗΣ
ΣΤ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   2007       ΣΧΟΛΗ
1ος ΣΑΚΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 5 9ο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
2ος ΧΡΗΜΟΥΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 1ο ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
ΤΣΧΑΚΑΙΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ                 ΧΡΥΣΟ+ ΧΑΛΚΙΝΟ 3 W 1ο ΠΕΥΚΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ 2006-2005-2004       ΣΧΟΛΗ
ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΒΑΓΙΑ                    ΧΡΥΣΟ+ ΚΥΠΕΛΛΟ 5 W 5ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ
2ος ΠΡΟΥΤΣΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 5o Ν. ΙΩΝΙΑΣ
3ος ΛΙΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 3 3ο ΜΕΤ/ΣΗΣ
ΛΥΚΕΙΟ 2003-2002-2001
ΠΕΝΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ              2002 ΚΥΠΕΛΛΟ 5 2ο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
2ος ΚΟΥΝΟΥΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ        2001 ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 3ο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
3ος ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        2003 ΧΑΛΚΙΝΟ 3 1ο ΓΕΛ  Ν. ΙΩΝΙΑΣ
 ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
1ος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 5 Ν. ΙΩΝΙΑ
2ος ΖΑΒΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ 4 Ν. ΙΩΝΙΑ
3ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟ 4 Ν. ΙΩΝΙΑ
ΜΠΑΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟ 2 W Ν. ΙΩΝΙΑ

 

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ