Ομιλίες Αχτσιόγλου – Νεφελούδη στη Νέα Ιωνία, με σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση για τα Εργασιακά

Πολιτική εκδήλωση με θέμα την «Απάντηση της Αριστεράς στην ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων» πραγματοποίησε (08/07) στον υπαίθριο χώρο του Συνεδριακού κέντρου ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας. Ομιλητές η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και ο τ. Γεν. Γραμμ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Συντονιστή της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ιωνίας κ. Ν. Παπαδόπουλου που έκανε μια γενική εισήγηση αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας σε εργαζομένους, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε την πτώση της αγοράς ακόμα και πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού, κρίνοντας τα μέτρα υποστήριξης της Κυβέρνησης σε πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους ανεπαρκή. Ιδιαίτερα στάθηκε στην αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που πραγματοποιείται με πρόσχημα, όπως είπε, την πανδημία, την ανεργία που εκτινάσσεται, τη μείωση μισθών, την τηλεργασία κι όλα αυτά τα οριοθέτησε ως ένα στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης, μια επίθεση ενάντια στην εργασία σε συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τον ΣΕΒ.

Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, για αναξιοκρατία και ευνοιοκρατία και μίλησε για  business που έγιναν μέσα στην καραντίνα, καταλήγοντας στις πρόσφατες χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ. Η βουλευτής συνέχισε την ομιλία της με αναφορά στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις το οποίο κατήγγειλε ως αντισυνταγματικό και το οποίο θεώρησε ότι δεν θα περάσει και θα ακυρωθεί στην πράξη.

Η ομιλήτρια υποστήριξε ότι απέναντι σ’ αυτή την κυβερνητική πολιτική που επιδιώκει την αναδιάρθρωση της Εργασίας και το κτύπημα των μικρών κυρίως επιχειρήσεων υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Αυτός περνάει, όπως είπε, από το χτίσιμο μιας προοδευτικής πλειοψηφίας από όσους πλήττονται από τις σημερινές οικονομικές πολιτικές της Κυβέρνησης και θεώρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τις προτάσεις του διευρύνει διαρκώς το πολιτικό του ακροατήριο.

Ακολούθησε ο κ. Νεφελούδης, ο οποίος επετέθη κατά του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, αναφερόμενος ιδιαίτερα στα περιορισμένα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στην επιδότηση των ΚΕΚ για την κατάρτιση των επιστημόνων που κατακρίθηκε και απορρίφθηκε από τον επιστημονικό κόσμο. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στις συνθήκες εργασίας που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Τόνισε επίσης την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, την κατάργηση κλαδικών συμβάσεων και τη θεσμοθέτηση πολλών άλλων αντεργατικών μέτρων σε αντίθεση με τα μέτρα υποστήριξης της Εργασίας που είχε πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Νεφελούδης περιέγραψε την πολιτική που πρέπει να πάρει  μια επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υποστηριχθεί αποφασιστικά η Εργασία σ’ ένα νέο προστατευτικό πλαίσιο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις παρευρισκομένων στις οποίες απάντησαν οι ομιλητές.

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ