Ορκίστηκε η νέα Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου και το δημ. συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Παρουσία πλήθους πολιτών, βουλευτών, πολιτευτών, καθώς και Προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων, σωματείων και άλλων τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημάρχου Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, καθώς και των συνολικά 40 παρόντων εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων (Σημ.: Ο κ. Χάρης Λάμπρου απουσίαζε δικαιολογημένα), που έγινε σε μία ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (31/8), στον υπαίθριο χώρο του «Παναιτωλίου», στην Αλσούπολη.


«Έκθεση» – παρουσίαση του κ. Χριστοδούλου
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκτενή παρουσίαση της θεματικής Έκθεσης με τίτλο: «1929-2019: 90 Χρόνια Δημοτικές Εκλογές», η οποία εκτίθετο στο Πολιτιστικό Κέντρο του «Παναιτώλιου», την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου (δείτε φωτογραφίες παρακάτω).


Η κ. Θωμαΐδου
Αμέσως μετά, αρκετά συγκινημένη, τον λόγο έλαβε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία μεταξύ άλλων είπε πως: «Όλοι μαζί καλούμαστε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συλλογικότητας, σύνθεσης, συνεργασίας, το οποίο θα γίνεται καθημερινό βίωμα.», αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της πόλης, ευχαρίστησε όλες και όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση της ορκωμοσίας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Ως γυναίκα προσπάθησα στη ζωή μου, δημιούργησα και νομίζω ότι καταξιώθηκα στην Ιωνιώτικη κοινωνία, που τόσο πολύ αγαπώ, και είμαι εδώ για να την υπηρετήσω.» και ακόμη έκανε σύντομη μνεία στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, θερμά χειροκροτούμενη από τον κόσμο που είχε κατακλύσει το χώρο (δείτε video παρακάτω).


Ορκωμοσία
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή της θρησκευτικής ορκωμοσίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, συνεπικουρούμενου και από άλλους ιερείς.

Θρησκευτικό όρκο όμοσαν η κ. Δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της «Δύναμη προοπτικής», όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Ιωνία-Νέα Άποψη-21ος Αιώνας» κ.κ. Νικόλαος Μπράτιμος και Αθανάσιος Αποστολόπουλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου (δείτε video παρακάτω)

Ο κ. Γαβριήλ
Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του θρησκευτικού τελετουργικού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Τόσοι εκατοντάδες άνθρωποι, θα έλεγα, είσαστε ανάμεσά μας. Και αυτό κυρία Δήμαρχε είναι η δύναμή σας. Ο λαός αυτός είναι η δύναμη την οποίαν έχετε. Και έχετε χρέος, όπως όλοι χρέος έχουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να διακονούμε τον λαό αυτόν αδιακρίτως, χωρίς προϋποθέσεις, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Μητρόπολή μας, η τοπική μας Εκκλησία, κομμάτι τα προσφυγικής ιστορίας αυτής της πόλεως, θα είναι αρωγός σας. Εκζητούμε την συνεργασία. Δηλώνουμε δημόσια τη διάθεσή μας για συνεργασία με το πρόσωπό σας και με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία τα συγχαίρω. Και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων συγχαίρω όλως ιδιαιτέρως και τους παρακαλώ και εκείνους να αντιληφθούν το μεγάλο δώρο, το οποίο δίδει η Δημοκρατία, που είναι αυτή ακριβώς η συνεργασία, η οποία μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και κάθε ανασφάλεια την οποία έχουμε. Θα μου επιτρέψετε, τέλος, να εκφράσω δημόσια, αυτή είναι η ώρα, και τις θερμές ευχαριστίες μου για τη συνεργασία που είχαμε με τον απερχόμενο Δήμαρχό μας, τον κ. Ηρακλή Γκότση. Να τον ευχαριστήσω δημόσια για τη συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία και να πω ότι έθεσε ένα πολύ καλό θεμέλιο συνεργασίας. Να το ακολουθήσουμε για το καλό όλων των πολιτών. Και να ξέρετε ότι στο πρόσωπό μου θα βλέπετε έναν αληθινό συνεργάτη φίλο και άνθρωπο με μεγάλη  διάθεση να διακονήσει και αυτός τον αγαπημένο μας αυτόν λαό της Νέας Ιωνίας. Άξια να είστε, συγχαρητήρια και καλή αρχή. Ο Θεός μαζί σας.».


Ακολούθησε ο πολιτικός όρκος, που έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ηρακλής Γκότσης (επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), Φιλίππα Αθυμαρίτου, Όλγα Κατημερτζή, Όλγα Ακιανίδου, Βασίλειος Καλογερόπουλος, Χρήστος Κανλής, Σπύρος Βανδώρος και Νικόλαος Κουκουλάρης (επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιωνία-Νέα Άποψη-21ος Αιώνας), με τον τελευταίο να εκπλήσσει με την πράξη του (καθότι ένθερμος πιστός) πολλούς από τους παριστάμενους, οι οποίοι προφανώς δεν γνώριζαν πως σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση απαγορεύεται ρητά οποιοσδήποτε όρκος στο όνομα του Θεού (δείτε video παρακάτω)


Δηλώσεις παρατάξεων
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου ανέγνωσε δήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Υποσχόμαστε ότι όπως κάναμε τόσα χρόνια, έτσι και τώρα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός, όπως: Οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η έλλειψη της σχολικής στέγης, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα. Και θα οργανώσουμε την πάλη του λαού μέχρι την τελική απελευθέρωση των εργαζομένων απ’ τα δεσμά της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Μέχρι ο λαός μας να γίνει ο αφέντης του πλούτου που παράγει.» (δείτε video παρακάτω)


Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «εκτός σχεδίου», κ. Αγγελική Βάσιλα, να δηλώνει μεταξύ άλλλων: «Ως εκπρόσωπος της «εκτός σχεδίου-Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης» δηλώνω ότι θα αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τα κοινωνικά, δημοκρατικά, οικονομικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών, για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Κεφαλαίου και των εκπροσώπων τους στον Δήμο μας.» (δείτε video παρακάτω)

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της καθώς και των κ.κ. Γκότση και Κουκουλάρη, υπέγραψαν το σχετικό πρακτικό, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις προτίμησαν να το πράξουν άλλη στιγμή (πλην του κ. Τσομπάνογλου που υπέγραψε).

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ