Παναγιώτης Μανούρης: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου 2021

1821-2021

Διακόσια χρόνια απ’ όταν ο Ελληνισμός αποφάσισε να αποτινάξει τον ζυγό που κύρτωνε τους ώμους και κρατούσε το κεφάλι τους σκυφτό για αιώνες.

Αποφάσισε στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις, να σπάσει τις αλυσίδες της υποτέλειας και της ατίμωσης που βάραιναν τα χέρια του, με την πάλα στο χέρι και το βλέμμα στραμμένο στο εικονοστάσι του και στα ρημαγμένα μάρμαρα της πολιτισμικής του κληρονομιάς που πρόσμεναν την ώρα της αναστήλωσής τους, μαζί με την ανάσταση του γένους.

Οι συνθήκες αντίξοες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό περιβάλλον, πολιτικό και στρατιωτικό.

Σκοπιμότητες, συμφέροντα, διχόνοιες, προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί. 

Όμως μέσα στις καρδιές όλων, ο πόθος της ελευθερίας που φωλιάζει στην καρδιά κάθε ανθρώπου, αναστήθηκε από το μαύρο χώμα που τον σκέπαζε, πέταξε κλώνους και ανθούς, και δεν άργησε να ωριμάσει ο πιο γλυκύς και ταυτόχρονα διάπυρος καρπός που πυρπόλησε το είναι τους και έγινε κραυγή στα φρυγμένα τους χείλη με μόνο δυο λέξεις:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Σήμερα, διακόσια χρόνια μετά, ας πλημμυρίσει τη σκέψη μας η θυσία όλων των αγωνιστών, επωνύμων και ανωνύμων, γνωστών και αγνώστων που έγραψαν με το αίμα τους αυτές τις λέξεις.

Τιμώντας τη μνήμη τους, ας ενστερνιστούμε τα θετικά που μας κληροδότησαν, αυτά που γευόμαστε στο τραπέζι που μας έστρωσαν, παραγράφοντας και αποφεύγοντας τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα λάθη τους.

Γιατί όμως είπε ο Κάλβος:

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Για την Δημοτική Παράταξη

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο Επικεφαλής

Παναγιώτης Μανούρης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ