Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας
Έτος ιδρύσεως 1987
Δεμιδερσίου 121, Τ.Κ. 14233 – 3ο Λύκειο
e-mail: enosigoneon@gmail.com

Τρίτη 19/01/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά άνοιξαν και λειτουργούν με τους ίδιους όρους όπου δύο μήνες πριν έκλεισαν με τη διαφορά ότι τώρα στην «καρδιά» του χειμώνα τα μαθήματα γίνονται με ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις ενώ τα γυμνάσια και τα λύκεια συνεχίζουν την
τηλεκπαίδευση.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αρνούνται, επί 10 μήνες να ικανοποιήσουν τα αιτήματα χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που διατυπώνουμε και διεκδικούμε με τις κινητοποιήσεις μας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, που έχει αποφασιστεί από την Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στην ημέρα δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που για μια ακόμα φορά εν
μέσω πανδημίας φέρνει η κυβέρνηση.

Δεν δεχόμαστε να αλλάζουν οι όροι εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 3 μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τη φετινή σχολική χρονιά να μη γίνει καμία αλλαγή στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, να μην ισχύσει η «τράπεζα θεμάτων» και να γίνει αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης.

Τα παιδιά μας ήδη είναι αρνητικά φορτισμένα με τον εγκλεισμό, με τις συνθήκες που κάνουν καθημερινά τα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης. Η ψυχολογία των παιδιών μετά από αυτό το μεγάλο διάστημα απουσίας από το σχολικό τους περιβάλλον δεν είναι η καλύτερη δυνατή και μαζί με τους γονείς τους, αλλά και τους καθηγητές τους, προσπαθούν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί λόγω κορωνοϊού και να είναι έτοιμα όταν έρθει η μεγάλη μέρα που θα δώσουν πανελλαδικές.

Δε χρειάζεται να έχουν επιπλέον άγχος για το νέο τρόπο που θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους όπου με τις αλλαγές, αν εφαρμοστούν, μειώνονται οι εισακτέοι και αποκλείονται μαθητές από σχολές της επιλογής τους.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων του Δήμου μας να ενημερώσουν τα μέλη τους και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας

την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 12:00 στα Προπύλαια

μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, απαιτώντας να σταματήσει η κυβέρνηση τον σχεδιασμό της για νομοσχέδια και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των σχολείων μας, που έχουν οξυνθεί ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΑΧΟΥΔΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ