Παράσταση διαμαρτυρίας Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής & Παναττικής Επιτροπής Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία

ΑΘΗΝΑ 14-6-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ.033

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ και η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 14 του Ιούνη παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του Ο.Α.Ε.Δ. με θέμα τον εμπαιγμό των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για την παράταση των συμβάσεων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καταγγείλαμε τόσο τη κυβέρνηση όσο και την ηγεσία του ΟΑΕΔ ότι ουσιαστικά κοροϊδεύουν τους συναδέλφους, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν στείλει ούτε ένα έγγραφο προκειμένου να διευκρινίσουν τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δήμοι.

Αυτό που μας δήλωσαν είναι ότι υπάρχει ένα σχέδιο ΚΥΑ, που όμως δεν έχει υπογραφεί, και θα υπογραφεί εντός 5 ημερών. Στην ΚΥΑ αυτή αναφέρεται η παράταση των συμβάσεων για τέσσερις (4) ακόμα μήνες και αφορά όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις ειδικότητες, ακόμα και όσους θα έχουν απολυθεί μέχρι την έκδοσή της. Τέλος οι άδειες δεν μεταφέρονται από την πρώτη σύμβαση στην επόμενη, άρα θα πρέπει να εξαντληθούν.

Ακόμα και για την παράταση η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική να εμπαίζει τους εργαζόμενους. Δεν υπολογίζει ότι αφορά εργαζόμενους που το φάντασμα της ανεργίας στοιχειώνει τα όνειρά τους. Εμείς απαιτήσαμε την άμεση εφαρμογή της τροπολογίας για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελής Εργασίας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η δέσμευση θα προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ