Παρελάσεις, μετανάστες και τσακωμοί στο facebook

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Αποκαταστάθηκε η τάξη όσον αφορά τις δημοσιογραφικές θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι με πρόταση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κουλούρη και ομόφωνη αποδοχή του Σώματος επιβεβαιώθηκαν οι 3 θέσεις που κατείχαν επί δεκαετίες οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις συνεδριάσεις. Ένα θέμα που θα μπορούσε να είχε λυθεί νωρίτερα, αλλά τέλος καλά όλα καλά, έτσι για να μην χαλάμε τσάμπα τις καρδιές μας.

Πολύς ο τσακωμός στην Ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στο facebook «ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ:O ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ». Κάποιοι δεν ανέχονται να διαβάζουν απόψεις άλλων, φασίστες αποκαλούν οι μεν τους δε, διαφορετικού, όπως υποστηρίζουν, χρώματος, και το μπινελίκι πάει σύννεφο. Τι να πούμε, πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλες οι απόψεις (εντός νόμου) μπορούν να εκφράζονται, ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι για όλους ως κατακτημένο με αγώνες δικαίωμα, ακόμα και για τους αρνητές της δημοκρατίας. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι επιτρέπονται πρακτικές σε βάρος συνανθρώπων μας και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Απλά οι ακραίες απόψεις αντιμετωπίζονται με περισσότερη δημοκρατία και οι ακραίες πρακτικές με απόλυτη αυστηρότητα.

Συνεχώς φθάνουν στα γραφεία μας μηνύματα συμπολιτών μας για τα κατειλημμένα από αυτοκίνητα πεζοδρόμια, για το δυσεύρετο parking, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που μπλοκάρει την Αγορά της πόλης μας. Μήπως πρέπει να δει το θέμα κατά προτεραιότητα η δημοτική αρχή;

Πολλά τα ευτράπελα στις φετινές παρελάσεις. Διχασμένες οι απόψεις για το γνωστό happening των κοριτσιών. Κατανοητές οι αντιδράσεις, αλλά το θέμα μεγαλοποιήθηκε. Κι εγώ θα προτιμούσα η όποια αντίθεση να εκφράζονταν ελεύθερα σε έναν άλλο χώρο, όμως οι αντιδράσεις από όλες τις πλευρές ήταν τόσο απόλυτες.

Ακραίες τείνουν να γίνουν οι αντιδράσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες που η κυβέρνηση μεταφέρει στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Τι πρέπει δηλαδή να γίνει, να σηκώσουν όλο το ζήτημα τα νησιά ή να μοιραστούν καλύτερα οι πρόσφυγες σε νέες περιοχές; Με μια μελετημένη πολιτική το προσφυγικό/μεταναστευτικό μπορεί να ελεγχθεί και να προσαρμοστεί στην Ελληνική κοινωνία αρκεί να επικρατήσουν οι συνετές φωνές από όλο το πολιτικό φάσμα.

Κι επειδή το προσφυγικό/μεταναστευτικό τείνει να γίνει το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας ανάλογα τις διαθέσεις της γείτονος, η πολιτική που θα χαραχτεί σε αυτόν τον τομέα πρέπει να συνδυαστεί με τις έντονες πιέσεις σε Ευρώπη και Τουρκία, ώστε η πρώτη να ανοίξει τα σύνορά της και η δεύτερη για να σταματήσει την ανεξέλεγκτη προώθηση στα νησιά μας. Ουσιαστική όμως λύση θα βρεθεί αν σταματήσει ο πόλεμος και δοθεί βοήθεια στις πάσχοντες χώρες ώστε να μειωθεί η φτώχεια και να περιοριστεί η ανάγκη για μετανάστευση.

Κι όσον αφορά κάποιους που προκαλούν τους μουσουλμάνους έξω από τους καταυλισμούς πίνοντας και τρώγοντας, αναρωτιέμαι τι επιδιώκουν; Να κοροϊδέψουν, να δημιουργήσουν επεισόδια, να ξεχάσουν τη δική τους απανθρωπιά και μιζέρια ή έτσι θα λυθεί το ζήτημα; Ευτυχώς πολιτικές δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα καταδίκασαν τέτοιες ενέργειες.

Σκοτώθηκε μάθαμε και ο αρχηγός του ISIS από Αμερικάνους κομάντος. Κι εμείς αναρωτιόμαστε δεν θα βρουν αυτοί οι φανατικοί άλλον αρχηγό, μήπως έτσι πυροδοτείται κλίμα αντεκδίκησης;

Θετικά ακούγονται τα νέα φορολογικά μέτρα. Αυτά όμως πρέπει να συνδυαστούν με μέτρα για μείωση της ανεργίας, για νέες υγιείς επενδύσεις, για συνέχιση των μέτρων υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ