Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για εφαρμογή δικαστικής απόφασης

Προς τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κ. Ι. Ιωάννου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο
Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Δ. Θωμαϊδου

Κύριε Πρόεδρε

Μετά και τη Δημόσια παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης που σας υποχρέωσε να εφαρμόσετε τη Δικαστική απόφαση (312/2017) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει εκδοθεί από το 2017 και η οποία έκρινε ότι οι διαδοχικές συμβάσεις μίσθωσης έργου που είχαν συνάψει με την Υπηρεσία σας, oi δύο εργαζομένων του ΟΠΑΝ, είναι στην πραγματικότητα μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, από την έναρξη της απασχόλησής του και εσεις αρνιόσασταν να την υλοποιήσετε, διαπιστώνουμε ότι:

Εξακολουθείτε με νέες μεθοδεύσεις να παρεμβάλετε επιπρόσθετα εμπόδια, καταστρατηγώντας το περιεχόμενο της απόφασης και την ορθή εφαρμογή της, παίρνοντας την ευθύνη να υπογράψετε μια εισήγηση προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με την οποία επιχειρείτε να στερήσετε αυτά που δικαιούνται οι δύο εργαζόμενοι όπως αναλυτικά τους τα αναγνωρίζει το Δικαστήριο.

Επειδή τόσο εσείς ως νέα διοίκηση του Δήμου όσο και η προηγούμενη έχετε ήδη δώσει δείγματα γραφής του αντεργατικού σας ρόλου, σας προειδοποιούμε ότι όσους δικηγόρους και αν χρησιμοποιήσετε, δεν θα σας επιτρέψουμε να αφαιρέσετε δικαιώματα που, εκτός των δύο εργαζομένων του ΟΠΑΝ, αφορούν συνολικότερα τους εργαζόμενους που δουλεύουν με αυτό το άθλιο εργασιακό καθεστώς της σύμβασης έργου, που με τη στάση σας επιδιώκετε να διατηρείται και να διαιωνίζεται.

Και μόνο το γεγονός ότι επί δυόμισι χρόνια δεν συμμορφώνεστε και δεν εφαρμόζετε δικαστικές αποφάσεις παρά τις συνεχείς υπομνήσεις που έχουν γίνει από τους δύο εργαζόμενους όπως με τη 699/ 3.4.2018 που κατατέθηκε στην Υπηρεσία σας πριν από δύο ολόκληρα χρόνια, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εργατικών Διαφορών),σας καθιστά αναξιόπιστους και υπόλογους απέναντι σε οποιαδήποτε αρχή και αποδεικνύει ταυτόχρονα τις αντεργατικές σας προθέσεις.

Γιατί ποια άλλη εξήγηση μπορείτε να δώσετε ως Δημοτική Αρχή στο γεγονός ότι παραβιάσατε ακόμη και τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΑΡ.ΠΡΩΤ. 70933/10. 10.2019) που σε δικό σας ερώτημα, απάντησε ότι: «Η Διοίκηση οφείλει να συμμορφώνεται άμεσα με τις δικαστικές αποφάσεις», και εσείς δεν κάνατε τίποτα!!!

Σας καλούμε έστω και τώρα να προσαρμόσετε την εισήγηση σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που αποκαθιστά την αδικία που υπέστησαν για δεκατρία (13) ολόκληρα χρόνια οι δύο αυτοί εργαζόμενοι και να σταματήσετε να στρέφεστε εναντίον τους.

Γιατί να είστε σίγουροι ότι το μόνο που θα πετύχετε τελικά είναι να εκτεθείτε ακόμη περισσότερο από όσο είστε ήδη εκτεθειμένοι.

Από την πλευρά μας σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε παρέμβαση τόσο στο υπηρεσιακό συμβούλιο, όσο και στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τη στάση και συμπεριφορά που επιδεικνύεται στη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και μάλιστα διαστρεβλώνοντας αποφάσεις δικαστηρίων σε βάρος τους.

Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να σταματήσει να υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα, και να ενημερώνει τον Ιωνιώτικο λαό και τους Εργαζόμενους, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσετε για να μην δικαιωθούν.

Όσο για σας τα έργα και οι ημέρες σας κρίνονται ήδη, τόσο από τους εργαζόμενους του δήμου, όσο και από τους εργαζόμενους της Ν. Ιωνίας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς Θ. Χαμαλίδης Α. Ματθαίου Ε. Μποτζιολή

Ν. Ιωνία 18/3/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ