Παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μαζικών φορέων & σωματείων στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ

ΑΘΗΝΑ 31-7-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ.041

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αποφασιστική παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ φορέων της Δυτικής Αττικής και σωματείων απετράπη η απόφαση του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι και φορείς προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του ΕΔΣΝΑ προκειμένου να μην συνεδριάσει όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τα τερτίπια της ηγεσίας του ΕΔΣΝΑ και της κυρίας Δούρου για την επέκταση της χωματερής δεν πέρασαν. Οι εργαζόμενοι και οι φορείς όχι μόνο δεν αιφνιδιάστηκαν αλλά αντιθέτως αυτοί που αιφνιδιάστηκαν ήταν το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ.

Τους προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά. Να μην τολμήσουν. Ότι κι αν κάνουν, όσο και να προσπαθούν θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Tο πρόβλημα της χωματερής το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ , οι διοικήσεις της Περιφέρειας και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που υιοθέτησαν πλήρως τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης προκειμένου να ικανοποιήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και μπροστά σε αυτή τη κατεύθυνση δεν διστάζουν να παίξουν και με τις ζωές των εργαζομένων αλλά και των δημοτών. Για αυτό και «πνίγουν» όλες τις μελέτες που μιλάνε για αύξηση των νεοπλασιών. Για αυτό και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ!!!

Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι στην υποταγή της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
  • Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ