Παρουσιάστηκε στη Νέα Ιωνία η πρόταση του Κ.Κ.Ε. για την προσχολική αγωγή

Το απόγευμα της Κυριακής (20/10), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, σε εκδήλωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Σε ποιο σχολείο θέλουμε να ξεκινήσουν τα παιδιά μας;», παρουσιάστηκε η πρόταση του Κ.Κ.Ε. για την Προσχολική Αγωγή, που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του Κ.Κ.Ε., με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. κ. Θέμη Γκιώνη.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Θέμης Γκιώνης είπε μεταξύ άλλων πως: «Το ζήτημα της προσχολικής αγωγής, όπως και γενικότερα το ζήτημα της εκπαίδευσης και της Παιδείας είναι ένα αντικείμενο έντονης πολιτικής και ιδεολογικής διαπάλης. Για μας τους κομμουνιστές θα πρέπει να είναι στο κέντρο της προσοχής μας αυτή η ιδεολογική πολιτιστική διαμάχη, η οποία διεξάγεται καθημερινά, ανεξαρτήτως αν είναι πάντα ορατή.» και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η πρόταση που παρουσιάζουμε σήμερα έχει ένα χαρακτηριστικό: Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει επεξεργαστεί, έχει δώσει στη δημοσιότητα, έχει συζητήσει και συζητάει τη θέση και την αντίληψή του για την προσχολική αγωγή.», τονίζοντας παράλληλα πως: «Η πρόταση του Κ.Κ.Ε. για την προσχολική αγωγή είναι άρρηκτα δεμένη με την αντίληψή μας για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας.».

Στη συνέχεια, ο κ. Γκιώνης ανέπτυξε αναλυτικά τη δομή και το περιεχόμενο της πρότασης του Κ.Κ.Ε. για την προσχολική αγωγή, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι ότι «προτρέπει σε μια σχεδιασμένη μετατροπή της υπόθεσης της διαπαιδαγώγησης των παιδιών αυτής της ηλικίας σε υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι απλά στενά της οικογένειας», εξηγώντας παράλληλα «τα ευεργετικά αποτελέσματα που αυτό έχει για το παιδί, την οικογένεια και την κοινωνία.».

Επίσης, ο κ. Γκιώνης παρουσίασε τους βασικούς άξονες που σύμφωνα με την πρόταση του Κ.Κ.Ε. πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της Δομής Προσχολικής Αγωγής, αλλά και της Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, αναφέρθηκε στις γενικές αρχές και στους σκοπούς που διέπουν το προτεινόμενο ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, και ακόμη εξήγησε πώς αντιλαμβάνεται το Κ.Κ.Ε. τη διαδικασία μετάβασης από την Προσχολική Αγωγή στο Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

Αμέσως μετά, ακολούθησε σχετική συζήτηση με τη συμμετοχή αρκετών εκ των παρευρισκομένων.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας κ.κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς και Αλέξανδρος Ματθαίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Περιχώρων κ. Νίκος Αθανασίου, καθώς και η Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Μαρία Ευαγγελάτου.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ