Περιοδεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κατιμερτζόγλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, περιόδευσε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου σε όλους τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν με αφορμή την επανέναρξη της προσχολικής εκπαίδευσης.

Μέσα από έναν πλούσιο διάλογο εντοπίστηκαν μια σειρά προβλήματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εργαζομένων, καθώς δεν υπάρχει κανένας πρακτικός σχεδιασμός για τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την μείωση του συγχρωτισμού, καταδεικνύοντας τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, την ώρα που η πανδημία είναι σε εξέλιξη.

Ο Κώστας Κατιμερτζόγλου συζητώντας με τους εργαζομένους ανέδειξε πως σήμερα υπάρχει επιτακτική ανάγκη να διεκδικηθούν έκτακτα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ασφάλεια και την υγιεινή στους παιδικούς σταθμούς, ότι απαιτείται μείωση της αναλογίας παιδιών – βρεφονηπιαγωγών, αφενός ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία, αφετέρου ως μια σύγχρονη παιδαγωγική αναγκαιότητα με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.

Πως αντίθετα με τη λύση των προκάτ για τη στέγαση των νηπίων και για τα οποία προσανατολιζόταν εξαρχής η κα Θωμαϊδου αλλά ενέπαιζε το δημοτικό συμβούλιο, επείγει η εύρεση νέων κατάλληλων χώρων για τη ίδρυση και λειτουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις εγγραφών, όπως και Νηπιαγωγείων για την εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής .

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι απαιτείται  η πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που χρόνια τώρα βρίσκονται στη διαρκή ομηρία των ελαστικών σχέσεων εργασίας των διαφόρων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες στην καθαριότητα και στη σίτιση, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής και καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Ότι υπάρχει ανάγκη, με ευθύνη της κυβέρνησης να γίνεται μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους και τους μαθητές.

Ενημέρωσε επίσης τους εργαζόμενους ότι τις σταθερές αυτές θέσεις η ΛΑ. ΣΥ. τις έχει καταθέσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ζητήσει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την λειτουργία των σταθμών καθώς και για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων με βάση τις παραπάνω θέσεις.

Τέλος επισήμανε ότι για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων χρειάζεται μαζική συμμετοχή και αντίδραση των εργαζομένων απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που στέκεται εμπόδιο στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και στον αγώνα που δίνει σήμερα σε κεντρικό πολιτικό και τοπικό επίπεδο.

Ν. Ιωνία 2 Σεπτεμβρίου 2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ