Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νέας Ιωνίας στο κέντρο της πόλης συνοδεία βουλευτών

Συνεχίζοντας τις τοπικές παρεμβάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης μας, ενημερώνοντας για τις θέσεις του κόμματος, συνοδεία βουλευτών και στελεχών του.

O ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. Ιωνίας έχει εντατικοποιήσει την παρουσία του στην πόλη μας με σκοπό, όπως μας ενημέρωσε, να είναι σε μια συνεχή, αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες, προωθώντας την επίλυση τοπικών και γενικότερων ζητημάτων, παράλληλα με την ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό η τοπική οργάνωση μελών οργάνωσε περιοδεία στο κέντρο της πόλης (26/10), συνοδευόμενη από τους βουλευτές , κ.κ. Πάνο Σκουρλέτη (Επικρατείας), Κώστα Ζαχαριάδη (Βορείου τομέα Αθηνών) και το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη. Από την Νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος Βόρειας Αθήνας συμμετείχαν η κα Λίνα Σκιαδά και ο κ. Λεωνίδας Καρύγιαννης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ν. Ιωνίας αρκετά μέλη, μεταξύ των οποίων οι δημοτικοί σύμβουλοι (Ενότητα για τη Νέα Ιωνία), κ. Χρήστος Κανλής και κα Όλγα Ακιανίδου, καθώς και ο τ. δημ. σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηιωάννου.

Η περιοδεία

Η περιοδεία ξεκίνησε από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Αγ. Φωτεινής, διέσχισε τη Λ. Ηρακλείου και από τις δύο πλευρές, την Μ. Ασίας, πέρασε από την πλ. Σημηριώτη και μέσω των οδών Μεσολογγίου και Ελ. Βενιζέλου κατέληξε στον πεζόδρομο της Π.Π. Γερμανού όπου ολοκληρώθηκε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας οι κ.κ. Σκουρλέτης, Ζαχαριάδης και Χατζησωκράτης συνομιλούσαν με εμπόρους και επαγγελματίες, καθώς και με περαστικούς οι οποίοι έθεταν ερωτήσεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι από ενδιαφέρον και κάποιοι με κριτική διάθεση. Οι βουλευτές και τα στελέχη άκουγαν τα ζητήματα που έθεταν οι πολίτες και εξηγούσαν τις προτάσεις του κόμματος, αρκετές φορές σε διαλογικές συζητήσεις και με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, μιας και είναι αρκετά γνωστοί και δημοφιλείς σ’ ένα ευρύτερο κοινό, αφού επισκέπτονται τη Ν. Ιωνία αρκετά συχνά παρακολουθώντας τα ζητήματα της πόλης μας. Τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις ήταν κυρίως η οικονομική και υγειονομική κρίση, η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι δυσχέρειες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η ανεργία, τα εθνικά θέματα και η αβεβαιότητα για το μέλλον.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κανλή και Ακιανίδου που συνομιλούσαν για τοπικά ζητήματα με αρκετό κόσμο που πολλοί τους γνώριζαν και προσωπικά. Οι δύο δημ. σύμβουλοι και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης μετέφεραν στους πολίτες, όπως παρατηρήσαμε, ένα πνεύμα αισιοδοξίας για το κόμμα τους δηλώνοντας ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είναι παρών στα προβλήματα των κατοίκων της Ν. Ιωνίας, έχει προτάσεις για την επίλυσή τους, έχει πλήρως ανασυγκροτηθεί και προσκαλεί κάθε δημοκρατικό – προοδευτικό συμπολίτη να ενταχθεί ή να συνεργαστεί με το κόμμα τους για να αντιμετωπίσουν την καταστροφική, όπως δήλωσαν, κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα δήλωναν ότι θα θέσουν τα ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr

Ρωτήσαμε τον βουλευτή κ. Σκουρλέτη:

Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψής σας στη Νέα Ιωνία;

Την επόμενη της ψήφισης του νέου Πτωχευτικού, που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκποίηση χιλιάδων περιουσιών και για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, θεωρήσαμε επιβεβλημένο όχι μόνο να τα λέμε μέσα στη Βουλή, αλλά να επικοινωνούμε και με τον κόσμο, να του επισημαίνουμε τι τον περιμένει, αλλά και να ακούμε κυρίως αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι μας: πως τα πράγματα εάν συνεχίσουν έτσι, χωρίς στήριξη από την κυβέρνηση και την πολιτεία, θα είναι πολύ πιο δύσκολα το επόμενο διάστημα.

Και οι αντιδράσεις του κόσμου σήμερα, ποιες ήταν;

Ο κόσμος βρίσκεται πραγματικά σε απελπισία, πιστεύει ότι υπάρχουν δυνατότητες -όσες υπάρχουν – αλλά βλέπει μία εγκατάλειψη εκ μέρους της κυβέρνησης και νομίζω ότι αυτό θα αποτυπωθεί τελικά και θα γίνει πιο έντονο το επόμενο διάστημα.

Οπότε, αυτό σημαίνει ότι εντατικοποιείτε και την παρουσία σας στην ευρύτερη περιοχή μας;

Βεβαίως. Και εδώ στην καρδιά της Νέας Ιωνίας, αλλά και παντού, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Ρωτήσαμε τον βουλευτή κ. Ζαχαριάδη:

κ. Ζαχαριάδη, έχετε μια στενή επαφή με τη Νέα Ιωνία. Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψής σας; Πως είδατε την πόλη μας και τα προβλήματά της;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία είναι σε διαρκή κίνηση και στη Νέα Ιωνία και στον βόρειο τομέα γενικώς. Σήμερα πραγματοποιήσαμε μία επίσκεψη για να ακούσουμε τη φωνή της επιχειρηματικότητας και των πολιτών. Δυστυχώς, το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ανοίγει το δρόμο για την άμεση ρευστοποίηση και εξαέρωση των περιουσιών των μικρομεσαίων. Εξαντλήσαμε όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα προκειμένου να δείξουμε αυτή την μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη μεσαία τάξη. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σταϊκούρας στο δίλημμα «πολίτες ή τράπεζες», «μεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα ή τράπεζες», «δανειολήπτες με προβλήματα που έμειναν στην ανεργία ή τράπεζες», διαλέγει τις τράπεζες.

Ποιο είναι το σημαντικότερο ζήτημα που σας έθεσαν σήμερα οι συμπολίτες μας;

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία, διότι τα μεγέθη στην οικονομία είναι δραματικά. Όταν μιλάμε για ύφεση και για ανεργία αυτό δεν είναι ένα στατιστικό ποσοστό το οποίο απλά αποτυπώνεται σε ένα πίνακα, αλλά είναι η δραματική καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που φτωχαίνουν, μένουν στην ανεργία. Θα δυσκολευτούν πάρα πολύ σε λίγες εβδομάδες από σήμερα να γεμίσουν τον καυστήρα με πετρέλαιο και να μπορέσουν να έχουν τα απαραίτητα για την οικογένειά τους.

Πως βλέπετε την πολιτική παρέμβαση της οργάνωσης της Νέας Ιωνίας, μιας και παρακολουθείτε πολύ στενά τα ζητήματα της πόλης μας;

Έχουμε πυκνή και σχεδόν εβδομαδιαία επαφή με την οργάνωση της Νέας Ιωνίας. Είναι γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού μάς έχει δυσκολέψει όλους στις κοινωνικές και πολιτικές μας συναναστροφές. Παρόλα αυτά, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, συνεδριάζουμε με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον κόσμο της Νέας Ιωνίας. Υπάρχει μία καθημερινή και εβδομαδιαία παρουσία της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας και παρά τη δυσκολία του κορονοϊού, η τοπική οργάνωση μελών δείχνει το παράδειγμα και για τις άλλες οργανώσεις τόσο του Βορείου Τομέα όσο και Πανελλαδικά.

Ρωτήσαμε τον μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Χατζησωκράτη:

Τι αποκομίσατε από τη σημερινή περιοδεία σας στη Ν.Ιωνία;

Μια μέρα μετά τη μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη στη Βουλή με την Πρόταση Δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών για τον Πτωχευτικό νόμο-επιδρομή στην πρώτη κατοικία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μαζί με τα μέλη της Οργάνωσης Μελών της Νέας Ιωνίας, στην τοπική αγορά μιλήσαμε με εργαζόμενους, καταστηματάρχες και  πολίτες της περιοχής. Ανά χείρας με το Σχέδιο – Πρόταση του κόμματος με τα άμεσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας στην εποχή της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Οι πολίτες της Νέας Ιωνίας, όπως και της Βόρειας Αθήνας, θα μας βλέπουν πολύ συχνά δίπλα τους για να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και για να μαθαίνουν  τι ακριβώς προτείνουμε, για ποιες διεκδικήσεις τους καλούμε να συντρέξουν και σε ποιες συλλογικές δράσεις  να συμμετάσχουν.

Ρωτήσαμε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κανλή 

Επιτεύχθηκε ο στόχος της περιοδείας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.;

Πραγματοποιήσαμε σήμερα περιοδεία στο εμπορικό κομμάτι του κέντρου της Ν. Ιωνίας έχοντας δύο στόχους. 

Αρχικά να ενημερώσουμε τον κόσμο μαζί με τους βουλευτές μας και τα στελέχη μας, για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την αντιμετώπιση του υγειονομικού προβλήματος και της οικονομικής ύφεσης που το συνοδεύει.

Θέλαμε επίσης να ακούσουμε τον κόσμο να εκφράσει με άμεσο τρόπο τα προβλήματα που τον απασχολούν, τόσο σε κεντρικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Πέρα λοιπόν από τον προβληματισμό για την οικονομική ύφεση, για την αίσθηση ανασφάλειας από την έλλειψη ενίσχυσης του συστήματος υγείας, πέρα από την μειωμένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, ακούσαμε πολίτες να μας μιλάνε με προβληματισμό για τοπικά θέματα.

Ο κόσμος έχει ανάγκη να αισθάνεται ότι οι αντιπρόσωποι που εκλέγει, βρίσκονται κοντά του και αντιλαμβάνονται τα καθημερινά του προβλήματα, είτε αυτοί είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είτε Περιφερειακοί Σύμβουλοι, είτε Βουλευτές. 

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να πυκνώσουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όσο είναι δυνατόν.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ