Πλήθος κόσμου στην κοπή βασιλειόπιτας της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας & Φιλ/φείας

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (19/1) η εορταστική εκδήλωση της κοπής της Βασιλειόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Απολογισμός
Η σεμνή αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρωτοσύγκελο της οικείας Μητρόπολης, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, να παρουσιάζει τον απολογισμό των πολυσχιδών δράσεων της Μητρόπολης κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους».

Χορωδία
Στη συνέχεια, η Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πράσινου Λόφου Ηρακλείου Αττικής παρουσίασε επίκαιρους ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρά Ασία και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Κοπή πίτας
Ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της Βασιλειόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Προσευχόμαστε στην Εκκλησία μας το νέο έτος να είναι μεστό ευλογιών από τον Κύριό μας, γεμάτο από τις πλούσιες δωρεές του και πάνω απ’ όλα να χαρίζει στον καθένα από εμάς: υγεία, δύναμη και προκοπή πνευματική, για να πορευόμαστε στη ζωή.».

Παρουσίες
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στην όμορφη αυτή εορταστική εκδήλωση στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναού του Αγίου Γεωργίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ανέων κ.κ. Μακάριος, πλήθος κληρικών, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, οι βουλευτές Ζωή Ράπτη (Ν.Δ.) και Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Ηρακλής Γκότσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Φώτης Τσομπάνογλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» κ. Ντίνα Γεωργοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη της Καρδιάς μας Ν.Φ.-Ν.Χ.» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Χαράλαμπος Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη κ. Βαρβάρα (Βάνα) Παπαδοπούλου, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ