Ποιητική βραδιά στο «Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος»

Το «Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης», συμμετέχει συστηματικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών που διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ, που έγινε από τις 23 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, το Ίδρυμα υποδέχτηκε στις 25/9 έξι ποιητές: Μίκαελ Άουγκουστιν (Γερμανία), Σίνικα Βούολα (Φιλανδία), Έφη Καλογεροπούλου, Γιώργο Κουτούβελα, Μάριο Μιχαηλίδη και Αλές Στέγκερ (Σλοβενία). Τους καλεσμένους καλωσόρισε σε μία υπέροχη βραδιά στο σπίτι του Τάκη Σινόπουλου και στην αυλή του, ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Ξάνθος Μαϊντάς και στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα που προέρχονταν από την Ελλάδα, την Κύπρο και διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Όπως μας είπε ο κ. Μαϊντάς «Σκοπός του Φεστιβάλ, αλλά και του Ιδρύματός μας που συμμετέχει σε αυτό, είναι η προώθηση της Ελληνικής ποίησης στα παγκόσμια πράγματα, η σύνδεσή της με το κοινό, καθώς και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στο Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος που ξεκινάει τις δραστηριότητές του από τη Νέα Ιωνία και έχει πανελλήνια παρουσία, να εμφανίζεται ενεργό, δημιουργικό και στα ευρωπαϊκά ποιητικά πράγματα».

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ