“Ποιος αποφασίζει για το χώρισμα των διδύμων στα σχολεία;”, του κ. Λεωνίδα Λόλα

Ποιος αποφασίζει; (10/9/2019)

Δεν ξέρω πότε άρχισε να συζητείται το θέμα: Ποιος αποφασίζει για το χώρισμα ή όχι των διδύμων στα τμήματα των σχολείων;

Οι γονείς, οι δάσκαλοι ή το κράτος (με ρυθμίσεις «σοφών»);

Συνταξιούχος δάσκαλος είμαι και είχαμε πάντα μια ευαισθησία στα δίδυμα. Δεν αποφασίζαμε ποτέ μόνοι μας. Ρωτούσαμε τους γονείς κι αναλόγως πορευόμαστε.

Αύριο, με την επιθυμία της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής, τη «σοφή κι αλάνθαστη» απόφαση του Συμβούλου, παρά την έντονη διαφωνία των γονιών, οι δίδυμες εγγονές μου ΠΡΕΠΕΙ να χωριστούν και να έχουν διαφορετικό τμήμα και δασκάλα στην Πρώτη τους Τάξη του Δημοτικού!

Και το άφησε η αθεόφοβη διευθύντρια την τελευταία μέρα, πριν ανοίξει το Σχολείο με τον αυριανό αγιασμό, να καλέσει τους γονείς και να τους αναγγείλει – απλά – το χωρισμό των διδύμων και τη φοίτησή τους σε διαφορετικά τμήματα της Πρώτης Τάξης του Σχολείου τους!

Βέβαια, η πράξη της ήταν προμελετημένη, χωρίς να το ξέρουν οι γονείς, αφού είχε καλέσει για συντονιστή το Σχολικό Σύμβουλο!

Έτσι, οι γονείς άκουσαν την απόφασή της από το στόμα του Συμβούλου, χωρίς να υπολογίζεται καθόλου η δική τους γνώμη.

Όσο για τα παιδιά: Ποιος τα ρωτάει;

Αυτά περίμεναν να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους, όπως στο σπίτι και στο Νηπιαγωγείο.

Οι γονείς έχουν το εκ φύσεως δικαίωμα για τις επιλογές τους, αφού είναι κηδεμόνες τους και ξέρουν τη ζωή και τη διαβίωση στο σπίτι.

Έλα μου, ντε, που η Διευθύντρια κι ο Σύμβουλος έχουν αυτοδιοριστεί προστάτες όλων των παιδιών – χωρίς εξαιρέσεις – και κατά τη γνώμη τους έχουν το αλάθητο (του Πάπα) και κάθε εξουσία επ’ αυτών!

Ποιος ρωτάει, πώς αντιμετωπιζόταν μέχρι χτες το δίλημμα: σε χωριστά τμήματα ή συμφοίτηση των διδύμων;

Οι επαΐοντες επέλεξαν:
«Αποφασίζουμε και διατάσσουμε»! «Τα δίδυμα πρέπει να μάθουν γράμματα χωριστά! Τελεία και παύλα! Οι γονείς ΔΕΝ ξέρουν! Εμείς Ξέρουμε»!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ θα έχετε, μικρούλες μου!
Ο παππούς σας Λεωνίδας Λόλας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ