Πως αντιμετωπίζετε τον Κορωναϊό; Μιλούν στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ αντιδήμαρχοι της πόλης μας

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωναϊού σε όλον τον κόσμο οδήγησε και την ελληνική κυβέρνηση στη λήψη πρωτόγνωρων μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου, γεγονός που ναι μεν δυσκόλεψε την καθημερινότητα όλων μας, δίνει δε πολλές ελπίδες το «μεγάλο κακό» να επηρεάσει όσο γίνεται λιγότερο τη χώρα μας και τον πληθυσμό της.

Για τη δική τους καθημερινότητα, τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στα θεσμικά καθήκοντά τους όσον αφορά την πανδημία στον δήμο μας, μας μίλησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέας Ιωνίας κ.κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, Παναγιώτης Βλασσάς, Αγγελική Σακκαλόγλου, Ελένη Αλατσίδου και Αντώνης Καρβουνιάρης, οι οποίοι με την ευκαιρία της επαφής μας μαζί τους έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον Ιωνιώτικο λαό.

Ακολουθούν όλα όσα ειπώθηκαν από τους προαναφερόμενους Αντιδημάρχους:

Αριστείδης Χατζησαββίδης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών)

Αριστείδης Χατζησαββίδης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών): «Αντιμετωπίζω τη δύσκολη αυτή κατάσταση με ψυχραιμία και με διάθεση να συμβάλλω από τη θέση μου ως Αντιδήμαρχος στην προσπάθεια να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσουμε την κοινωνία μας, τον τόπο μας. Και αφού το κάνουμε όλοι αυτό, να έχουμε θετική εξέλιξη και σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο της καταστροφικής πανδημίας, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα. Θεωρώ πως άμα καταληφθούμε από πανικό θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Προσωπικά επιδιώκω να μην έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο ταυτόχρονα. Βέβαια, ευτυχώς και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στα μέτρα που λήφθηκαν και δεν έρχεται στο Δημαρχείο, όπου είμαστε ελάχιστοι άνθρωποι, οι οποίοι όταν συναντιόμαστε μεταξύ μας βρισκόμαστε σε ασφαλή απόσταση για να συζητήσουμε διάφορα προβλήματα. Επίσης, φροντίζω να πλένω τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μου, ενώ μετά από το Δημαρχείο δεν κάνω τίποτε άλλο, παρά πηγαίνω στο σπίτι μου, όπου καθόμαστε με τη γυναίκα μου και απασχολούμαστε με διάφορες εσωτερικές δουλειές, οπότε δεν βγαίνουμε άλλο έξω.

Στους δε συμπολίτες μας θέλω να πω να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να ακολουθούν τα μέτρα που λαμβάνονται από την κεντρική κυβέρνηση και από τους επιστήμονες σχετικά με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας αυτής. Έτσι, πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε τις υπάρχουσες δυσκολίες. Πάντως, η ανησυχία πρέπει να υπάρχει, ώστε να μην επέλθει εφησυχασμός και μεγαλώσει το πρόβλημα, αλλά, ταυτόχρονα, επαναλαμβάνω πως δεν πρέπει να καταλαμβανόμαστε από πανικό. Αυτό που θέλω να καταλάβει όλος ο κόσμος είναι ότι πρέπει να τηρούμε με υπομονή τα μέτρα που λαμβάνονται. Πιστεύω ότι με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούμε να αναπτύξουμε την έρευνα για την επίλυση όσο γίνεται περισσότερων προβλημάτων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Και με το καλό, όταν τελειώσουν όλα αυτά, να μπούμε σε «φουλ» δουλειά για να υλοποιήσουμε και άλλα πράγματα, που έμειναν πίσω έτσι κι αλλιώς από αυτή την κατάσταση.».

Παναγιώτης Βλασσάς (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας)

Παναγιώτης Βλασσάς (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας): «Με δεδομένο το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούμαι από ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν μου επιτρέπει να πηγαίνω στο γραφείο μου στο Δημαρχείο, ενημερώνομαι καθημερινά για όλα τα θέματα αρμοδιότητας της θέσης μου ως Αντιδημάρχου από τη Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, με την οποία έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία.

Σε γενικές γραμμές έχουμε λάβει πρωτοβουλίες ικανές να καλύψουν τις ανάγκες των απαιτήσεων της περίστασης.

Θυμίζω πως ειδικά για τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας ήμασταν οι πρώτοι που τα κλείσαμε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Επίσης, έχω δώσει εντολή εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας να πηγαίνουν φαγητό και φάρμακα σε ανήμπορα και σε μοναχικά άτομα. Επιπλέον ο γιατρός και οι άλλοι εργαζόμενοι στα Κ.Α.Π.Η., όπως και οι εργαζόμενοι στο ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο., έχουν μεταφερθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών της πόλης μας. Ήδη είμαστε έτοιμοι να μοιράσουμε τρόφιμα και μέσω του κοινωνικού μας παντοπωλείου, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ προς το παρόν έχουμε παύσει τις υπηρεσίες της ιματιοθήκης μας. Για αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που λάβαμε στους τομείς της Κοινωνικής Προστασίας μπορούν οι συνδημότες μας να πληροφορούνται μέσα από τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στον ιστότοπο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Επίσης, απευθυνόμενος στους δημότες μας, οφείλω να τονίσω πως πλέον πρέπει να πλενόμαστε σχολαστικά, να κρατάμε τις ασφαλείς αποστάσεις μας όταν βρισκόμαστε σε κάποιον χώρο με άλλους συνανθρώπους μας, οι ηλικιωμένοι να μην συναναστρέφονται με νεώτερους (εγώ για παράδειγμα δεν βλέπω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, παρότι μένουμε στο ίδιο κτήριο σε διαφορετικούς ορόφους). Γενικά, να μην έχουμε επαφές με πολύ κόσμο, γιατί ειδικά όταν βγαίνεις έξω δεν ξέρεις από πού μπορεί να σου προκύψει αυτή η ιστορία. Δηλαδή, δεν χρειάζονται στενές επαφές με άλλους συνανθρώπους μας. Προφανώς, δυστυχώς, θα γίνουμε από κοινωνικοί λίγο ακοινώνητοι, αλλά αυτό επιβάλλεται να γίνει για να νικήσουμε τον κορωναϊό. Επίσης, θεωρώ πως τα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων του κόσμου είναι πολύ σωστά και ελπίζω να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Προσωπικά, δίνω συγχαρητήρια στον κ. Τσιόδρα, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά ενημερώνει τον κόσμο. Και αν ο κόσμος θέλει να ακολουθήσει τις συμβουλές του, νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε πολύ εύκολα σε σχέση με άλλες χώρες.

Τέλος, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι δουλεύουν νυχθημερόν και όχι απλά τη βάρδιά τους για να λύσουν προβλήματα των δημοτών μας.».

Αγγελική Σακκαλόγλου, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Νέας Ιωνίας
Αγγελική Σακκαλόγλου (Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας)

Αγγελική Σακκαλόγλου (Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας): «Σε ό,τι με αφορά φροντίζω να τηρώ τις οδηγίες των υπευθύνων και να συμμορφώνομαι στα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στον Δήμο μας έχω να πω ότι δεν μας λείπουν οι μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά. Έχουμε ξεκινήσει και πλένουμε βιολογικά τις καμπίνες των απορριμματοφόρων και των άλλων οχημάτων της υπηρεσίας. Επίσης, έχουμε στολές μιας χρήσεως, τις οποίες φορούν οι εργαζόμενοι όταν πηγαίνουν να καθαρίσουν κάπου με εντολές του Υγειονομικού και όποτε κάνουν απολυμάνσεις. Έχουμε παραγγείλει και άλλες ειδικές στολές μιας χρήσεως, όπως και μάσκες, γάντια και αντισηπτικά μαντηλάκια. Αν και είχαμε επάρκεια σε αυτά τα μέσα προστασίας, κάναμε και άλλη μια μεγάλη παραγγελία. Ακόμη, κοιτάζουμε πώς θα διευκολύνουμε τους εργαζόμενούς μας σχετικά με τις ειδικές άδειες που δικαιούνται για τα παιδιά τους που δεν πηγαίνουν πια στο σχολείο, καθώς και τους εργαζόμενους που για κάποιον λόγο ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Δόξα τον Θεό, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανέναν άνθρωπό μας ασθενή, ούτε υπάρχει κάποια τέτοια υποψία. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι καλά στο γκαράζ του Δήμου.

Επιπλέον, στις λαϊκές, που είναι ένα δύσκολο κομμάτι, προσπαθούμε να κάνουμε πολύ γρήγορα την αποκομιδή των σκουπιδιών. Μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να γίνουν ειδικές παρεμβάσεις στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων μας. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή ο στόλος μας επαρκεί. Όμως, επειδή τα πράγματα ανά πάσα στιγμή αλλάζουν, δεν μπορώ να προβλέψω αν χρειαστεί να κάνουμε κι εμείς κάποιες αλλαγές.

Όμως, ο τομέας του οδοκαθαρισμού κάπως χωλαίνει, επειδή οι περισσότερες άδειες δόθηκαν σε αυτούς τους εργαζόμενους, οπότε κοιτάζουμε να δούμε ποιοι δρόμοι μας είναι πιο φορτωμένοι για να μετακινούνται σε αυτούς και να τους καθαρίζουν.

Προσωπικά, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, επειδή γυρίζω πολύ στον δρόμο, έχω να πω στους δημότες μας πως προσπαθούμε και εμείς από τη δική μας θέση ευθύνης να τονίζουμε σε όλες και όλους να μην συνωστίζονται στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα που λειτουργούν.

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω πως ενώ εμείς έχουμε κλείσει τις παιδικές χαρές και τα γηπεδάκια, συμπολίτες μας τις προηγούμενες ημέρες έσπαζαν τις περιφράξεις και εισέρχονταν στους χώρους αυτούς. Επειδή τα περιστατικά συνεχίζονταν να παρατηρούνται, αναγκαστήκαμε να σβήσουμε τα φώτα στα σημεία αυτά. Ευτυχώς, πλέον δεν βλέπουμε τέτοια συμβάντα. Και θα παρακαλούσαμε πολύ τον κόσμο να συμμορφώνεται στις υποδείξεις και στις οδηγίες των αρμοδίων.

Ελένη Αλατσίδου, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας
Ελένη Αλατσίδου (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού)

Θεωρώ πως αν όλοι μας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρμοδίων όλα θα πάνε καλά.».

Ελένη Αλατσίδου (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού): «Γενικά, προσπαθούμε να τηρούμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), επιδιώκοντας να μην είμαστε κοντά σε πολύ κόσμο και, φυσικά, να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες ατομικής καθαριότητας. Με ηρεμία κάνουμε ό,τι μπορούμε να διασφαλίσουμε την υγεία μας.

Από τους συνδημότες μας θα ήθελα να ζητήσω να ακούνε τους ειδικούς, να μην αφήνουμε τον φόβο να μας κυριέψει, να έχουμε υπομονή και αισιοδοξία και να τηρούμε τις οδηγίες των υπευθύνων επιστημόνων. Με όσα ακούμε και με όσα συμβαίνουν είναι αναμενόμενο να υπάρχουν κάποια κρούσματα γύρω μας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να τρομοκρατηθούμε. Σίγουρα όλοι ανησυχούμε γι’ αυτή την κατάσταση, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει φόβος. Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, μπορώ να πω ότι όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε όλους όσοι από τους συμπολίτες μας χρειάζονται κάποια βοήθεια. Υπάρχει η διάθεση να τους βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε.».

Αντώνης Καρβουνιάρης (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας)

Αντώνης Καρβουνιάρης (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας): «Εγώ, αυτή τη στιγμή, παρόλο που δεν επιτρέπονται οι άσκοπες μετακινήσεις κ.τ.λ., συνεχίζω να είμαι στην υπηρεσία μου, βγαίνω στον δρόμο, λαμβάνω τα μέτρα προφύλαξης, καθαρίζω συνεχώς τα χέρια μου και ακολουθώ τις οδηγίες των αρμοδίων. Σαν υπηρεσία απολυμάναμε τον χώρο μας και το ίδιο κάνουμε και στα αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες των παιδιών της Δημοτικής Αστυνομίας. Εμείς υποχρεωτικά είμαστε σε εγρήγορση, δεν μπορούμε να περιοριστούμε. Βέβαια, τρία-τέσσερα άτομα της υπηρεσίας μας έχουν πάρει τις γονικές άδειες που δικαιούνται για τα παιδιά τους, τα οποία δεν πηγαίνουν πλέον στο σχολείο. Αυτή τη στιγμή, με τα λίγα άτομα που διαθέτουμε, κάνουμε όσο μπορούμε 24ωρη φύλαξη. Γενικότερα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Εγώ, όμως, δεν εφησυχάζω, παραμένω μέσα στα πράγματα και μόλις αντιλαμβάνομαι κάποιο πρόβλημα ή μας ειδοποιούν οι πολίτες για κάποιο ζήτημα το ελέγχουμε άμεσα και συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε. Προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι και συνεπείς στις οδηγίες για να ανταποκριθούμε στο ακέραιο στα καθήκοντά μας.

Στον κόσμο της Νέας Ιωνίας θα έλεγα πως πρέπει να συνετιστούμε και να λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και τους αρμόδιους φορείς. Όλοι πλέον είμαστε σε καραντίνα. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή αυτό που βιώνουμε και πρέπει να μείνουμε όλοι στο σπίτι. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, ο κόσμος να ακούει τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας γενικότερα. Εμείς σαν Δήμος το παλεύουμε, ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε τους δημότες προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται το πρόβλημα της πανδημίας. Πιστεύω ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι οι πιο σημαντικές.».

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ