Πως και γιατί η Νέα Ιωνία ειναι στη 14η θέση των κρουσμάτων κορωνοϊού- της Μ. Κορνάρου

“Η Νέα Ιωνία παρουσιάζει έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον” είπε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, λίγες ώρες πριν τη λήξη της καραντίνας. 35 καταγεγραμμένα κρούσματα θρόνιασαν το Δήμο μας οριστικά και επίσημα στη 14η θέση πανελληνίως!!!

Το γεγονός προκαλεί έντονη ανησυχία στην πόλη, αφού από σήμερα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις δεν ισχύουν και η έκθεση όλων μας σε ένα βεβαιωμένα πλέον και υπαρκτό κίνδυνο είναι πιθανή.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Νέα Ιωνία συγκαταλέγεται στους (μόλις) 7 Δήμους της χώρας με έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον, λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και συνάρτησης αριθμού των κρουσμάτων με τον συνολικό πληθυσμό.
Είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα όσων νόσησαν είναι απόρρητα και υπάρχουν εύλογες αιτίες για να παραμείνουν προστατευμένα. Ο λόγος όμως που υπαινίσσεται ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας πως καθιστά επιδημιολογικά ενδιαφέρουσα τη Νέα Ιωνία, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί άμεσα.
Οι αιτίες εντοπίζονται στην ανθρωπογεωγραφία της πόλης, στα κρούσματα που βεβαιώθηκαν μέσω του νοσοκομείου της Αγίας Όλγας, είναι συνάρτηση της εμπορικής δραστηριότητας, σχετίζονται με κάποια άγνωστη εστία μόλυνσης, με ανοιχτή κοινωνική εκδήλωση που διέσπειρε τον ιό, με συγκεκριμένο ταξίδι,  ή με κάποια άλλη αφορμή; Πώς και γιατί η Νέα Ιωνία πήρε αυτή τη δυσάρεστη κατάταξη και ποια υγειονομική “βόμβα” (με βάση την ορολογία της πανδημίας) επιβάρυνε τη διασπορά του Covid 19;
Η ενημέρωση έχει αξία και χρειάζεται άμεσα γιατί: 

Α. Ούτε ο φόβος είναι “καλός σύμβουλος” αλλά ούτε και ο εφησυχασμός
Β. Αν υπάρχουν μέτρα απολύμανσης χώρων, που πρέπει να ενταθούν άμεσα, καλό είναι να ληφθούν
Γ. Αν ο Δήμος και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημέρωση σχετικά με το θέμα, δέον θα ήταν να τις μοιραστούν με όλους μας και να μας βεβαιώσουν πως έπραξαν όσα τους αναλογούσαν για να προστατεύσουν την Υγεία μας  

 Μαριάννα Κορνάρου  

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ