Πώς & Πού θα στήσετε την σκηνής σας; Τι πρέπει να προσέχετε;

Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι να σας δώσει πληροφορίες για το πώς θα χρησιμοποιήσετε και θα αποθηκεύσετε σωστά τη σκηνή σας. Ακολουθώντας τις συγκεκριμένες οδηγίες, επιτυγχάνετε να διατηρήσετε τη σκηνή σας σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Σκηνή camping σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στις συνθήκες της υπαίθρου. Γι’ αυτό και στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές που καλύπτουν όλες τις καιρικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, υπάρχουν σκηνές που προστατεύουν από τη βροχή, τον άνεμο, την υπεριώδη ακτινοβολία κλπ. Οι πιο ακριβές σκηνές είναι ευνόητο ότι διαθέτουν καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές από τις σκηνές που είναι οικονομικότερες.

Είτε έχετε επιλέξει μια ακριβή σκηνή είτε μια πιο οικονομική, σας συνιστούμε να μην αμελήσετε την περιποίηση της.

Από τη στιγμή που έχετε επιλέξει το κάμπινγκ που επιθυμείτε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το στήσιμο της σκηνής.

Αν είστε νέος στο κάμπινγκ, μπορείτε να ενημερωθείτε από σχετικά βίντεο στο Internet. Συνήθως οι κατασκευαστικές εταιρίες διαθέτουν βίντεο με τον τρόπο στησίματος.

Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο βίντεο από τον κατασκευαστή, επιλέξτε να δείτε κάποιο παρεμφερές με βάση τον τύπο της σκηνή σας.

Επίσης πολύ χρήσιμο είναι να κάνετε μια δοκιμή για την καλή λειτουργίας της σκηνής, πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Έτσι, αποκτάτε μια εξοικείωση με τον τρόπο που στήνετε η σκηνή σας και κάνετε έναν έλεγχο.

Βγάζοντας τη σκηνή από τη θήκη, προσπαθήστε να απομνημονεύσετε όσο καλύτερα μπορείτε τον τρόπο που έχει διπλωθεί για να χωρέσει στη θήκη της. Αν είναι εφικτό, βγάλτε μερικές φωτογραφίες με το κινητό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μαζέψετε τη σκηνή με μεγαλύτερη ευκολία, στο τέλος των διακοπών σας.

Η περιοχή που θα στήσετε τη σκηνή σας θα πρέπει να καθαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα από πέτρες, κλαδιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Με αυτό το καθάρισμα προστατεύετε το πάτωμα της σκηνής.

Επιπλέον προστασία μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση έξτρα δαπέδου-μουσαμά που θα καλύπτει τις διαστάσεις της σκηνή σας.

Αποφύγετε να στήσετε τη σκηνή άμεσα κάτω από δέντρα. Για καλύτερα αποτελέσματα σε ισχυρούς ανέμους, τοποθετήστε την πόρτα της σκηνής με βάση την κατεύθυνση του ανέμου και αποφύγετε το έντονο τέντωμα της.

Διαφορετικά δεν θα είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε έντονες καιρικές συνθήκες.

Αν η σκηνή σας είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο πανί, θα αποτρέψει το νερό να εισχωρήσει στο εσωτερικό της σκηνής. Σε αυτή την περίπτωση αποφύγετε να αγγίζετε την εσωτερική επιφάνεια της σκηνής.

Αν δεν είναι αδιάβροχη ή διαθέτει χαμηλή αδιαβροχοποιήση, ένας επιπλέον μουσαμάς-δάπεδο θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος.

Στην περίπτωση ισχυρών ανέμων, αντικαταστήστε τα πασσαλάκια που διαθέτει η σκηνή με πιο ισχυρά. Για πετρώδες ή σκληρό έδαφος συνιστάται να χρησιμοποιήσετε πασσαλάκια U-μορφής από ατσάλι.

Δεν επιτρέπεται να ψεκάζετε με εντομοκτόνα εντός ή επί της σκηνή καθώς μπορεί να καταστρέψουν το ύφασμα της.

Ακόμα κι αν η σκηνή σας διαθέτει θερμοκολλημένες ραφές, είτε με τη μορφή ραφής είτε με ταινία, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα αδιάβροχο σπρέι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την καλύτερη συντήρηση τους. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεκολλήσει την ταινία. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρέστε με ιδιαίτερη προσοχή την ταινία, τοποθετήστε ειδικό σπρέι που σφραγίζει τις ραφές και αδιάβροχο σπρέι για την εκ νέου σφράγιση των ραφών.

Ιδανικά, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο κατάστημα που έχει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα υλικά για την επιδιόρθωση.

Όλες οι ραφές γύρω από τα φερμουάρ και τις μπαρέτες, είναι από τα πιο αδύναμα σημεία στις σκηνές. Χειριστείτε τα με προσοχή.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπεριώδη ακτινοβολία (UV) θα βλάψει την σκηνή, αν την εκθέτετε σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τα χαρακτηριστικά της σκηνή σας.

Για την αποθήκευση της σκηνής επιβάλλεται ένα καλό καθάρισμα με ένα μαλακό σφουγγάρι και καθαρό νερό. Καθαρίστε όλη τη σκηνή και αφήστε να στεγνώσει καλά πριν τη συσκευάσετε. Ποτέ μην πλένετε τη σκηνή με μηχανές πλυσίματος και στεγνό καθάρισμα.

Αφαιρέστε προσεκτικά τα πασσαλάκια και τις μπανέλες για να βγουν μέσα από τα μανίκια της σκηνής. Συνιστούμε όλα τα μεταλλικά μέρη της σκηνής να λιπαίνονται ελαφρώς για την αποφυγή οξείδωσης τους.

Τοποθετήστε όλα τα μεταλλικά μέρη της σε μια μεριά της σκηνής, με τέτοιο τρόπο που να μην φθείρεται η σκηνή.

Για να διπλώσετε τη σκηνή χρησιμοποιήστε σαν οδηγό τη θήκη που διαθέτει. Αυτό θα σας εξασφαλίσει ότι το δίπλωμα που κάνετε χωράει στη θήκη.

Για να αποθηκεύσετε τη σκηνή θα πρέπει να είναι τελείως στεγνή, ώστε να αποφύγετε τη σήψη της. Έπειτα αποθηκεύστε την σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος.

Φιλικά
Η ομάδα του Freerider

(Μεταφρασμένο κείμενο από την Outwell για τη σωστή χρήση και συντήρηση των σκηνών).
Επιμέλεια κειμένου
Κυριακού Τόνια

Διεύθυνση: Ιφιγενείας 36Α, Νέο Ηράκλειο
Τηλέφωνο: 2102723936
Ωράριο λειτουργίας: Δευ – Τετ – Σάβ: 10:00 – 17:00, Τρί – Πέμ – Παρ: 10:00 – 21:00
info@freerider.gr
https://freerider.gr/

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ