“Που έγκειται σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η ιδιομορφία της «τοπικής διασποράς» στη Νέα Ιωνία;”, του δημ. συμβ. Α. Αποστολόπουλου

Αθανάσιος Αποστολόπουλος, Ιατρός Καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος

Στην ενημέρωση της 3/5, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας αρμόδιος υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος ως προς την κατανομή κρουσμάτων κορωνοιού ανά Νομό στην Επικράτεια, αλλά και ως προς τις επί μέρους επιδημιολογικές ιδιομορφίες, περιέλαβε και τον Δήμο μας με 35 καταγεγραμμένα κρούσματα, αλλά και με το σχόλιο των «ιδιομορφιών ως προς τη τοπική διασπορά των κρουσμάτων».

Η έκπληξη και ο προβληματισμός προέκυψε από την αναφορά του κ. Χαρδαλιά, όχι τόσο από τα 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη πόλη μας, όσο από τον ασαφή υπαινιγμό, ότι πέραν αυτών των 35 κρουσμάτων, η Νέα Ιωνία, συμπεριλαμβανομένη μεταξύ άλλων Δήμων (Κηφισιά, Καστοριά, Φιλοθέη-Ψυχικό, Χαλάνδρι, Ξάνθη),«παρουσιάζει έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς»,χωρίς να συμπληρώνεται η παραπάνω γενικόλογη αναφορά από λεπτομερέστερη επεξηγηματική διευκρίνιση.

Τούτο δε μάλλον, όταν συμπεριλαμβάνεται σε ομάδα Δήμων με διαφορετική πληθυσμιακή, κοινωνική, οικιστική ή επιχειρηματική-επαγγελματική σύνθεση.

Προκειμένου λοιπόν να εικάζουμε εάν η αναφερθείσα από τον ΕΟΔΥ μέσω του κ. Χαρδαλιά«ιδιομορφία της τοπικής διασποράς στη Νέα Ιωνία Αττικής», σχετίζεται με εστίες με ενδεχομένως βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, όπως :

Οίκους ευγηρίας,

Παράνομες συναθροίσεις,

Εστίες διαμονής μεταναστών,

Συναθροίσεις σε παράνομα τζαμιά,

Λαικές αγορές,

ή οτιδήποτε άλλο σχετικό,

οφείλει η Δημοτική Αρχή να επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ ζητώντας επιδημιολογικές διευκρινήσειςκαι εν συνεχεία, δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος, να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξουν διευκρινήσεις και πλήρης ενημέρωση.

Αθαν. Αποστολόπουλος

Δημοτ. Σύμβουλος

«ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ