Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για τις Ευρωεκλογές

Το βράδυ της Τετάρτης (22/5), στην πλατεία Σημηριώτη, στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε προεκλογική εκδήλωση-συζήτηση για τις Ευρωεκλογές, που διοργάνωσαν οι Τοπικές Επιτροπές Ν. Ιωνίας/Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας/Μεταμόρφωσης/Νέου Ηρακλείου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., με κεντρικούς ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές κ.κ.: Δημήτρη Δεσύλλα (μέλος του Π.Σ.Ο. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), Παναγιώτη Καλαβάνο (Δικηγόρος, μέλος της Κ.Σ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) και Γιώργο Ράγκο (Χημικός, μέλος της Κ.Σ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.).

Ο κ. ΔΕΣΥΛΛΑΣ
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο κ. Δημήτρης Δεσύλλας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Για μας τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών της Κυριακής είναι δύο: Συνέχιση, επέκταση, κλιμάκωση της μνημονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των εθνικισμών και της πολεμικής απειλής ή ανατροπή τους με ένα ρωμαλέο ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό λαϊκό Κίνημα και μια ισχυρή και μετωπική αντικαπιταλιστική, επαναστατική και σύγχρονη κομμουνιστική Αριστερά. Ενίσχυση του δικομματικού διπολικού συστήματος αστικής διαχείρισης και εναλλαγής, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ν.Δ. με τους δορυφόρους τους, ή αποδυνάμωση και ήττα του από μια ισχυρή ανατρεπτική αριστερή αντιπολίτευση, που θα αλλάξει τους συσχετισμούς σε όφελος των εργαζομένων και θα δημιουργήσει καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τους αγώνες της επόμενης μέρας; Αυτά κατά τη γνώμη μας είναι τα ρεαλιστικά, πραγματικά διλήμματα των κρίσιμων τριπλών εκλογών της Κυριακής. Γι’ αυτό εμείς λέμε ότι η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., στην «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», στο ψηφοδέλτιο «εκτός σχεδίου» στη Νέα Ιωνία, «Κόκκινη Ρωγμή» στο Νέο Ηράκλειο, όχι μόνο δεν είναι χαμένη, αλλά είναι η πιο κερδισμένη.».

Ο κ. ΚΑΛΑΒΑΝΟΣ
Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Παναγιώτης Καλαβάνος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ο τρόπος και υπάρχει ανάγκη να στείλουμε ένα βαθύ ταξικό, ουσιαστικό πολιτικό όχι απέναντι στην Ε.Ε.. Επειδή στο σήμερα μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, επειδή οι δυνατότητες της εποχής είναι τέτοιες, που μπορεί και να μειωθεί ο χρόνος εργασίας και να δουλεύουμε όλοι, να μην υπάρχει αυτή η ανεργία και να μην υπάρχει το ζήτημα της επισφαλούς εργασίας, εργασίας χωρίς δικαιώματα, και το να μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη των λαών και συνύπαρξη με το περιβάλλον και με τη φύση, και συνολικά να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο ζει η τεράστια κοινωνική πλειοψηφία. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λέμε ότι μπορούμε να πετύχουμε νίκες πέρα και ενάντια στην Ε.Ε. και, τελικά, έξω από αυτήν, χωρίς ο στόχος για την έξοδο από την Ε.Ε. να αποτελεί ένα θέσφατο, αλλά να είναι κάτι το οποίο περνάει μέσα από τον τρόπο κι από τα βήματα, προκειμένου ο λαός, οι δυνάμεις της εργασίας, η νεολαία, να μπορέσουμε όλοι να ζήσουμε καλύτερα.» κι ακόμη τόνισε πως: «Θεωρούμε ότι η ψήφος στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά, η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι ψήφος για όλους εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε την επόμενη μέρα, από καλύτερες θέσεις, τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας, τη μάχη για ν’ ανασάνουμε και να ζήσουμε καλύτερα και να πούμε ένα μεγάλο όχι απέναντι σ’ αυτούς που καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας, στην έννοια του Κεφαλαίου, στην έννοια του φασισμού, του πολέμου, του ρατσισμού, σ’ αυτούς που, τελικά, είναι πέρα και ενάντια στα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.».

Ο κ. ΡΑΓΚΟΣ
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο κ. Γιώργος Ράγκος, ο οποίος ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν τις χώρες-κράτη της Ε.Ε., εντόπισε τους λόγους που προκάλεσαν τη γενικευμένη οικονομική κρίση σε βάρος των λαών της Ευρώπης, εστίασε στην επικινδυνότητα της πανευρωπαϊκής αύξησης της ακροδεξιάς και των πολιτικών της κι ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., όπου οι νεοφασίστες σήκωναν κεφάλι και ήτανε απειλή, σε όλες αυτές είχαν να αντιμετωπίσουν ένα οργανωμένο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό Κίνημα.».

Επίσης, ο κ. Ράγκος διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε σε μια περίοδο που πραγματικά η Ευρώπη είναι σε κρίση, είναι αποκρουστική, και απέναντι σ’ αυτό δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι φασίστες, παίζει και η ακροδεξιά στην προσπάθεια να στρέψουνε τον κόσμο της οργής απέναντι στα μνημόνια και στη λιτότητα προς τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Και την απάντηση απέναντι σ’ αυτό, για να μπορεί να δυναμώσει το δικό μας Κίνημα, είναι μόνο ακριβώς η εργατική τάξη, η νεολαία με τους αγώνες της και μια αντικαπιταλιστική Αριστερά.» και ακόμη τόνισε πως: «Θέλουμε μια ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., η οποία να είναι ορόσημο ουσιαστικά στην προοπτική και στην ελπίδα ενός κόσμου, που έχει αγαναχτήσει, που έχει «φάει ήττα» από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έχει απογοητευτεί από το γιατί τον ψήφισε και το τι κάνει τώρα, αλλά δεν θέλουμε αυτή η απογοήτευση αυτή η ήττα να τον οδηγήσει είτε στο σπίτι του, είτε να πάει προς τα δεξιά με τον Μητσοτάκη. Θέλουμε να συνεχίσει να κοιτάει προς τ’ αριστερά και θέλουμε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. να είναι πραγματικά το αποκούμπι και στους αγώνες, αλλά και πολιτικά και στις εκλογές.».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις, τοποθετήσεις και σχόλια από αρκετούς από τους παριστάμενους.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ